Ahir es van anunciar els últims descartats de la selecció estatal absoluta per al Mundial que se celebrarà a la Xina, que començarà el proper 31 d'agost i finalitzarà el 15 de setembre. Els escollits per no completar la llista van ser Jaime Fernández i Ilimane Diop. L'escorta d'Unicaja i el pivot del Baskonia no estaran entre els dotze seleccionats per aconseguir batre als Estats Units i guanyar el Mundial.

Els 12 convocats pel seleccionador Sergio Scariolo són: Quino Colom, Sergi Llull, Ricky Rubio, Javier Beirán, Xavi Rabaseda, Víctor Claver, Pau Ribas, Rudy Fernández, Juancho Hernangómez, Pierre Oriola, Willy Hernangómez i Marc Gasol, actual campió de l'NBA amb els Toronto Raptors.

Massa respecte als Estats Units

El base del Reial Madrid Sergi Llull va assegurar que en el darrer amistós contra la selecció dels Estats Units «havíem sortit amb massa respecte» per l'equip nord-americà i no van jugar un bon partit. No obstant això, el balear està segur que poden jugar-hi de tu a tu a la selecció entrenada per Gregg Popovich. A més, va aprofitar per agrair a Fernández i Diop la seva estada amb la selecció. «És important que hagin gaudit l'experiència d'entrenar amb nosaltres. És difícil acomiadar-los, igual que ho va ser amb Pablo (Aguilar) i Joan (Sastre)», va explicar Llull.

El proper partit de preparació del conjunt estatal serà avui (21 hores) contra la República Dominicana al WiZink Center de Madrid. Ambdues federacions van arribar ahir a un acord de col·laboració per als propers quatre anys que comporta que se celebrin entre els dos equips diversos partits amistosos i organitzacions de clínics d'entrenadors. El 27 i 28 d'agost es disputaran els dos últims partits d'Espanya abans del Mundial, i s'enfrontaran a Argentina i Rússia, ja a la Xina, concre