La fase de grups de la Lliga Europa és més a prop de l'Espanyol, però encara no s'hi ha arribat. L'equip de David Gallego es va refer d'una primera part plena de dubtes i va passar per damunt del Zorya en una represa que va ser un huracà. L'única llàstima va ser el penal de Granero, que hauria pogut provocar una diferència encara més gran. De tota manera, és una bona renda per defensar-la dijous a Zaporíjia.

Gallego va sorprendre d'entrada amb un plantejament i un centre del camp totalment diferents al de la derrota de diumenge contra el Sevilla. Va canviar el 4-4-2 d'aquell dia per un 4-3-3 i va rellevar Marc Roca, Víctor Sánchez, Melendo i Vargas, els titulars en el debut a la competició de la regularitat. En el seu lloc van entrar Iturraspe, Granero i Darder, segurament per intentar tenir més control de pilota. I només ho va aconseguir a estones.

Perquè el Zorya es va mostrar un conjunt dinàmic, ràpid amb bones sortides al contraatac. En la primera, a Gromov li va fallar el control per quedar-se sol davant de Diego López.

L'Espanyol va tenir aleshores bons inuts amb una rematada blocada a Wu Lei i un xut de Granero que va aturar Shevchenko. El Zorya, però, avisava, com en una centrada de Lunov que no va trobar rematador. Al minut 20, l'Espanyol va perdre Iturraspe, amb un cop a l'espatlla derivat d'una entrada de Gromov. L'entrada de Marc Roca va donar més possessió i semblava que els ucraïnesos estavan controlats quan, al minut 38, Gromov va rebre al llindar del fora de joc, va centrar, Kabaev va deixar la pilota enrere i Kochergin va empalar al fons de la porteria de Diego López. Abans del descans tornarien a avisar amb una no rematada de Gromov.

Canvi d'escenari

I els ucraïnesos van avisar a l'inici de la represa amb una centrada creuada de Lebnev que no va trobar rematador. Però l'Espanyol va canviar. Molt més reactiu, tallant passades, va ofegar la sortida de la pilota visitant i va començar a arribar amb perill. Primer amb una rematada de cap al pal de Wu Lei i després amb l'empat. Un xut de Puado va tocar en un defensa i la pilota va caure al cap de Ferreyra que la va empényer a la xarxa.

El domini local es va fer asfixiant, tot i un parell d'aproximacions del Zorya. Wu Lei va avisar abans que el col·legiat indiqués penal per unes mans de Mykhailichenko. Però Granero no va estar encertat i Shevchenko li va aturar el llançament.

Tot i el contratemps, l'Espanyol va atacar més, ja amb Vargas al camp, i un canvi d'orientació de Darder va acabar amb la pilota per a un Javi López reivindicatiu, que la va aturar i va superar el porter ucraïnès.

Els visitants estavan morts físicament i calia aprofitar-ho. Així, dos minuts més tard, Wu Lei va rebre sol a la línia de mitjos, va observar Vargas a l'esquerra, li va cedir i l'argentí, malgrat que a l'inici semblava que s'havia complicat la vida, va parar l'esfèrica i la va clavar a l'angle contrari per anotar el tercer gol.

Tal com estava el partit, l'Espanyol semblava que no volia que s'acabés per ampliar la distància. El gol de l'adversari no permet deixar l'eliminatòria enllestida, però sí encarrilada.