L'equip Astana es va adjudicar la primera etapa de la Vuelta a Espanya, una contrarellotge per equips amb sortida a les Salinas de Torrevieja i amb 13,4 quilòmetres de recorregut. D'aquesta manera, el colombià Miguel Ángel López, un dels grans favorits al triomf final, és el primer líder de la ronda espanyola.

L'Astana es va endur el triomf amb un temps de 14 minuts i 51 segons, per davant del Deceuninck-Quick Step, que van fregar una victòria que es va escapar per un accident en la darrera curva per dos segons. Pitjor li van anar les coses al gran favorit, el Jumbo-Visma de Primoz Roglic i Steven Kruijswijk, que va patir una caiguda en una zona mullada que els va descartar de seguida. Per la seva banda, el Movistar de Nairo Quintana i Alejandro Valverde va cedir 16 segons.

López, de 25 anys, tercer al Giro i a la Vuelta del 2018, es converteix en el primer mallot vermell de la 74a edició de la ronda espanyola i confirma la seva candidatura al triomf final el 15 de setembre a Madrid. Avui es disputarà la segona etapa de la competició, entre Benidorm i Calp, amb un recorregut de 199,6 quilòmetres. Serà una jornada de mitja muntanya, amb tres ports puntuables: Confrides (de segona categoria), Benilloba (tercera) i l'alt de Puig Llorença (tercera) a 24 quilòmetres de l'arribada. Segurament, l'extrema calor tornarà a ser protagonista.