El corredor eslovè del Jumbo-Visma Primoz Roglic és el favorit per situar-se en primera posició aquest vespre després de l'etapa inicial de la Vuelta a Espanya. La ronda estatal arrenca amb una contrarrellotge de 13,4 quilòmetres entre Salines i Torrevella, totalment plana, que afavoreix les prestacions del corredor centreeuropeu, que va ser tercer en el Giro d'Itàlia passat.

La Vuelta comença amb la baixa ja coneguda des de fa dos dies del vencedor de la ronda italiana, l'equatorià Richard Carapaz, i una bona nòmina d'aspirants al triomf. Així, el Movistar, amb Alejandro Valverde i Nairo Quintana, intentaran pal·liar la baixa del seu company. També aspiraran a vèncer els colombians Esteban Chaves (Mitchelton Scott) Miguel Ángel López (Astana) i Rigoberto Urán (Education First), el polonès Rafal Majka (Bora), l'holandès Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) o l'italià Fabio Aru (Emirates).

La Vuelta comença aquest vespre i, després d'una primera setmana amb alguna etapa de mitja muntanya, dissabte que ve arribarà a la Catalunya Central. Serà en la vuitena etapa, entre Valls i Igualada, amb un esprint especial a Sant Joan de Vilatorrada, pas per Manresa i pujada a Montserrat.