El París Saint Germain (PSG) espera sense molta esperança la que hauria de ser l'última oferta per Neymar del Barcelona, a qui per part seva ha proposat a la venda esperant rebre a canvi el portuguès Nelson Semedo, el francès Ousmane Dembélé i d'un xec de 100 milions d'euros.

"Le Parisien" explica aquest dimarts que el PSG va fer aquesta proposició després que el Barça hagués prestat a mitjan mes al Bayern de Munic a Philippe Coutinho, pel qual l'equip de la capital francesa s'havia interessat anteriorment en un eventual canvi per Neymar.

En concret, el director esportiu, Leonardo, ha comunicat al club català que estarien disposats per retornar al davanter brasiler per 100 milions d'euros, Semedo i Dembélé. Aquesta proposta està valorada en una forquilla entre 250 i 300 milions d'euros, en funció del preu que es doni a aquests dos jugadors.

És a dir, que encaixa en les ambicions manifestades pel PSG, que insisteix que només cedirà a Neymar si obté tant o més que els 222 milions d'euros que va pagar per ell el 2017.

El Barça, que no es fa moltes il·lusions, envia aquest dimarts a París -segons el que s'ha filtrat a la premsa- una delegació per entrevistar-se amb la direcció del PSG i presentarà la seva pròpia oferta.

Consistiria en un préstec amb opció de compra per una quantitat que rondaria els 150-170 milions d'euros i que es pagaria en diversos terminis. No té gaires aspectes de poder ser acceptada per l'altra part.

Per això les últimes hores els responsables del club de la capital francesa i Neymar han parlat sobre la voluntat compartida d'acabar amb el fulletó del seu possible traspàs com més aviat millor, sense esperar al tancament oficial del mercat el pròxim 2 de setembre, segons "L'Équipe".

L'onada de lesions que pateix la plantilla -en particular les dels golejadors Kylian Mbappé i Edinson Cavani- accelera la necessitat d'una decisió definitiva.

Sobretot perquè en cas que l'astre brasiler se n'anés de la capital francesa, el PSG hauria de contractar immediatament un substitut de garanties.

Però l'escenari més probable ara no és aquest, sinó que Neymar torni a jugar amb la samarreta del PSG, una cosa que no passa des del passat 11 de maig.