Amb motiu del pas de la vuitena etapa de 'La Vuelta a España' entre les localitats de Valls i Igualada, amb 166,9 km de recorregut, el 31 d'agost es veurà afectat el trànsit a les carreteres d'accés al Parc Natural i el Monestir de Montserrat.

Entre les 14.45 h i les 17 h es tallaran les carreteres BP-1121, BP-1103 i BP-1101 i no es podrà ni entrar ni sortir del Monestir i/o accedir al Parc Natural de Montserrat.

Si es vol accedir o sortir del recinte del Monestir en aquest horari s'haurà d'utilitzar el servei de transport del cremallera FGC o Aeri de Montserrat.

La vuitena etapa de la prova ciclista passarà per diferents localitats bagenques com Fonollosa o Manresa. Posteriorment el pilot pujarà a Montserrat (port de 2a), es dirigirà a Castellolí i l'etapa acabarà a Igualada.

Amb motiu de la celebració de la 74 edició de 'La Vuelta', la Guàrdia Civil crea com en anys anteriors la Unitat de Mobilitat i Seguretat Viària que acompanyarà i protegirà la Volta durant tot el seu recorregut.

Aquesta Unitat de Mobilitat i Seguretat Viària (UMSV) de la Guàrdia Civil, integrada per un total de 131 efectius, està composta per 1 helicòpter, 60 motocicletes, 10 vehicles tot terreny, 6 monovolums, 1 furgó taller, 4 furgons, 2 autobusos, 1 camió cisterna i 1 turisme.