La resta del sorteig d'ahir a Montecarlo va deparar, com se sol dir en aquests casos, sort diversa per als altres representants de la lliga espanyola. El Madrid, després d'un inici complicat amb l'aparellament amb el París Saint-Germain, va veure com se li aclaria la jornada. El València, que jugarà els partits el mateix dia que el Barça, es troba amb un grup en què pot endur-s'ho tot o res i el més malparat va ser l'Atlètic de Madrid, que s'enfrontarà al seu botxí de l'any passat.

París i poc més

El doble enfrontament amb el París Saint-Germain serà el gran obstacle per al Reial Madrid per ser primer de grup. Els francesos, per molts canvis que facin a l'equip, i els madrilenys tenen el camí lliure davant de dos rivals molt inferiors com el Galatasaray, amb pocs arguments ofensius, i d'un Bruges que va patir per fer fora de la fase prèvia el LASK Linz austríac.

Cristiano i els alemanys

No ho tindrà fàcil l'Atlètic, i no només per la presència de la Juventus de Cristiano Ronaldo al grup. El Bayer Leverkusen, un equip que no té tan nom com el Dortmund, però sí jugadors ràpids i ofensius com Bailey, Volland o Havertz i que ja va posar en problemes els de Simeone. El tercer adversari, el Lokomotiv de Moscou, no hauria de ser rival però afegeix la dificultat del llarg viatge a la capital russa.

El València, o tot o res

Pel que fa al València, l'aparellament amb el mateix grup que el Chelsea, l'Ajax i el Lilla li obre un panorama en què pot aspirar, per qualitat, fins i tot a la primera posició, però també podria quedar eliminat. El Chelsea sembla el rival més potent, però l'equip de Frank Lampard, que aquest estiu no ha pogut fitxar per sanció, és molt irregular. Dels altres d0s, l'Ajax arriba de ser semifinalista, però ha perdut potencial sense De Ligt, De Jong i Schöne. Malgrat això, els Ziyech, Tadic, Neres i companyia asseguren competitivitat. El Lilla pot ser el gran tapat. Els francesos no han pogut retenir Nicolas Pépé, que ha marxat a l'Arsenal, però han iniciat bé la lliga i els partits a l'Stade Metropole poden ser complicats.

De la resta de grups, destaca la gran facilitat del de Pep Guardiola i el Manchester City. El Xakhtar, el Dinamo de Zagreb i el debutant Atalanta de Bèrgam hauran de lluitar per la segona posició. De la resta, és interessant el B pel duel entre Tottenham i Bayern, tot i que la diferència entre ells dos i la resta és força gran.