Va començar a entrenar als 14 anys. La seva carrera esportiva progressava adequadament el novembre del 2018 quan, amb 29 anys, dirigia el juvenil A del Manresa a Preferent. Llavors, un gir inesperat de guió el va catapultar a la banqueta del primer equip blanc-i-vermell en una situació de dificultat. El curs va culminar amb l'anhelat ascens a Tercera.

Quaranta-sis dies de pretemporada, nou partits, onze jugadors a prova, fitxatges concretats les últimes setmanes. L'equip està preparat per competir a Figueres?

Tots, tècnics i jugadors, ens hem adaptat al context i hem treballat el millor possible. Ha estat una pretemporada intensa amb sis dies a la setmana dedicats a preparar-se a fons, ja fos a través dels entrenaments o de la disputa d'amistosos. En els partits contra l'Europa i el Santa Coloma andorrà es va palesar que estem preparats per treure els 3 punts a Figueres.

Per tant, considera aconseguits els objectius de preparació físics i tàctics que s'havien traçat?

Sí. A nivell físic arribem molt bé a aquest primer partit. Potser amb alguns jugadors fatigats per la quantitat de minuts jugats. Pel que fa als aprenentatges tàctics, estem a un nivell equiparable al dels altres equips, però ens queda molta feina per arribar a un grau de coneixement òptim. És una situació lògica i que a mi no em genera preocupació.

Continuen a l'equip deu dels dinou jugadors que van segellar l'ascens, però, a més dels retirats Manel Sala i Sergi Soler, han marxat jugadors clau com Noah i Joel Priego. Això el fa estar intranquil?

No, estem molt agraïts a aquests futbolistes, però també tenim clar que els qui ens permetran poder ser competitius són els jugadors pels quals el Manresa ha estat la primera opció, els que han volgut venir.

Ha estat difícil conformar una plantilla competitiva?

Vam definir de seguida el perfil dels futbolistes que ens feien falta. Després, Xavi Ribera, secretari tècnic, ha fet una gran feina que ha permès fitxar a jugadors que figuraven entre les nostres primeres opcions per a totes les posicions que necessitàvem cobrir. L'allau de jugadors a prova no ens ha generat ansietat. No volíem deixar escapar un bon fitxatge per mandra de veure un futbolista.

Dedueixo que sí que la complau la plantilla actual.

Hem format un equip compensat que reuneix tots els perfils de jugador que volíem. Ara, el meu repte serà el de convertir-los en un equip, en una família, forjar un vestidor unit, comprometre els jugadors amb l'equip i dotar-los del convenciment necessari per assolir els desafiaments esportius que ens marquem. El curs passat ho vam passar malament, el club vivia una altra dinàmica. Els jugadors se'n van abstreure, van reforçar el vincle amb els companys i van assolir un ascens que ells es mereixien més que ningú. Per a mi, el compromís amb els companys és innegociable.

Entre els fitxatges, destaca el retorn de Jonathan i Moha Djitté.

Conec bé Jonathan Vinasco des que el vaig entrenar quan era a infantil. Ha volgut estar aquí, amb nosaltres, és un exemple d'implicació. Moha ja ha rebut l'alta mèdica. La doctora Carme Comellas va diagnosticar que patia un problema d'encaix entre la ròtula i el menisc que li generava el dolor. Ara s'ha resolt amb uns exercicis de rehabilitació supervisats per Manel Herrero. El dolor ha desaparegut. Ha de recuperar el ritme.

L'any del retorn a la Tercera, el repte serà el de mantenir-se?

M'agrada treballar pensant en el dia a dia. En realitat és el desenvolupament de la competició el que determina les aspiracions finals. Però sí, l'objectiu mínim ha de ser assolir la permanència.

Com serà el Manresa d'Andreu Peralta a Tercera?

Es basarà en els mateixos preceptes. Voldrem tenir la iniciativa. I això també es pot fer sense tenir la pilota si controles el partit i no permets que et generin ocasions. Serem un equip molt agressiu en defensa i vertical en atac. Si pots crear una ocasió de gol amb dues passades no cal fer-ne deu. Alhora, treballarem molt les accions d'estratègia. En una categoria on hi ha molt l'equilibri, l'estratègia pot ser fonamental.

La temporada passada el club va viure una situació de buit de poder i de manca de liquiditat. Li han garantit l'estabilitat institucional?

Tinc l'aval de veure treballar els nous directius dia darrere dia. A més, el president, Luis Alberto Villa, ens ha demostrat que és una persona de paraula. Per exemple, els jugadors que continuen a l'equip ja han cobrat totes les mensualitats pendents.

Ha assimilat tots els canvis que ha viscut els últims deu mesos?

No, no he tingut ni temps per pensar-hi. Només constato que tot ha sortit bé!