L'exseleccionador espanyol i exentrenador del FC Barcelona Luis Enrique Martínez va anunciar ahir, a través de Twitter, la mort de la seva filla Xana, de només nou anys. La malaltia de la petita havia provocat que l'entrenador deixés l'equip estatal ara fa cinc mesos i aquest quedés en mans del seu ajudant, Robert Moreno, el qual, precisament avui, ha de fer pública la llista de seleccionats per als propers partits contra Romania i les illes Fèroe.

En el seu missatge, Luis Enrique deia que «la nostra filla Xana ha mort aquesta tarda a l'edat de nou anys després de lluitar durant cinc intensos mesos contra un osteosarcoma», un càncer de les cèl·lules dels ossos. Continuava dient que «donem les gràcies per les mostres d'estimació rebudes durant aquests mesos i agraïm la comprensió i la discreció».

Luis Enrique afegia que vol «agrair al personal dels hospitals Sant Joan de Déu i Sant Pau per la seva discreció i tracte, als metges, infermeres i tots els voluntaris, amb una menció especial a l'equip de cures pal·liatives de Sant Joan de Déu».

Finalment, l'entrenador asturià concloïa dient que «et trobarem molt a faltar, però et recordarem cada dia de les nostres vides amb l'esperança que en el futur ens tornarem a trobar. Seràs l'estrella que guiï la nostra família. Descansa, Xanita».

Condol de tot arreu

Un cop coneguda la notícia es van succeir les mostres de condol a través de missatges a les xarxes socials i també de comunicats. Durant els cinc mesos que ha durat el procés, la gran majoria dels mitjans de comunicació no van voler informar del motiu exacte pel qual Luis Enrique havia abandonat la selecció, tot i que alguns sí que ho van fer.

Ahir, la Federació Espanyola de Futbol va comunicar que «plora per la trista pèrdua de la petita Xana, de només nou anys d'edat. Volem mostrar el nostre condol als familiars i propers, i ens unim al seu dolor».

L'ens federatiu havia comunicat fa unes setmanes que Luis Enrique deixava de ser seleccionador espanyol per voluntat pròpia. El tècnic va deixar la concentració de l'equip el març passat, abans d'un partit contra Malta, i havia intervingut en la preparació, des de la distància, dels dos posteriors de l'equip, contra Suècia i al camp de les illes Fèroe.