El sorteig de la primera fase de la Lliga de Campions se sol fer a Montecarlo pel glamur que desprèn. Abans es feia coincidir amb la Supercopa d'Europa, fins que es va veure que portant-la a d'altres seus es podia aconseguir més diners que no pas jugant-la al vetust Lluís II de la capital monegasca. Ahir, el principat va acollir el millor del futbol europeu, pels premis que atorga la UEFA i també pel mercadeig que envolta els darrers dies del mercat de fitxatges. El fet que la lliga anglesa el tanqués fa tres setmanes no evita que estigui en ebullició. N'és un exemple la compra de Neymar. Ahir, els presidents del París Saint-Germain i el Barça, Nàsser al Khelaifi i Josep Maria Bartomeu, es van reunir cara a cara per desencallar l'afer. No ho van aconseguir. Encara els queden quatre dies per fer-ho.

Sorteig animat

Des de fa unes quantes temporades la UEFA atorga el premi al millor jugador i jugadora de la temporada anterior. En la categoria femenina, en què les tres finalistes eren de l'Olympique de Lió, va guanyar la lateral dreta britànica Lucy Bronze. En la masculina, hi ha més guardons, un per demarcació.

Com era previsible, Alisson, del Liverpool, Van Dijk, del mateix equip, i De Jong, ara al Barça però abans a l'Ajax, es van endur els premis al millor porter, defensa i centrecampista, respectivament.

Per al de davanter hi va haver la primera lluita entre Messi i Cristiano Ronaldo, resolta a favor de l'argentí. També hi aspirava el senegalès del Liverpool Sadio Mané. Malgrat la rivalitat, però, es va poder veure com tots dos s'ho passaven bé a la platea, asseguts de costat, i fins i tot van fer broma quan van ser entrevistats per la presentadora de l'acte. Cristiano va arribar a dir que «trobo a faltar la rivalitat a la lliga» amb el barcelonista. El premi al millor jugador, el gros, no va ser per a cap dels dos, sinó per al central del Liverpool Virgil van Dijk.

I un cop acabat l'acte, tothom a continuar negociant. En el cas Neymar, sembla que el París Saint-Germain hauria demanat ara la inclusió del central Todibo, a part de Rakitick, la cessió d'un Dembélé que es resisteix i una quantitat propera als 120 milions d'euros. Caldrà veure si tot es confirma o es desmenteix. Hi ha temps fins dilluns.