La selecció espanyola es va imposar per un contundent 101-62 a la de Tunísia en el seu primer compromís del grup C del Mundial de la Xina. Els jugadors dirigits per Sergio Scariolo van solventar certs dubtes generats a prop del descans gràcies, en part, al lideratge del base Ricky Rubio, autor de 17 punts.

Rubio va repetir la bona versió que s'havia vist en la gira de partits preparatoris, però va costar que la resta de l'equip agafés el ritme de competició. Els amistosos s'havien acabat i enfront hi havia el conjunt tunisià, el vigent campió d'Àfrica i rival no tan assequible com es podria imaginar en primera instància.

Els espanyols van inaugurar ràpidament el marcador amb un triple del base del Masnou, com a auguri de la Ricky-dependència que es veuria fins al descans. Per part rival, el també base Omar Abada i el pivot Salah Mejri van respondre a cada pas rival. La defensa espanyola no era gaire dura i Mejri ho va aprofitar per anotar amb facilitat. A més, Michael Roll es va unir a l'atac africà per remuntar i tancar el primer quart amb avantatge (16-17).

Tot i el dubtós inici de segon període, amb pèrdua de pilota inclosa i un parcial en contra de 0-7, a Espanya li va funcionar la rotació de bases i escortes, amb Colom i Llull en plena efervescència. Es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb tres punts de marge per als homes d'Scariolo (42-39).

El parcial acumulat de 30-8 en el tercer quart, tancat amb un tir marca de la casa de Sergi Llull, va significar gairebé un trauma per a Tunísia. Els darrers deu minuts van ser de gaudi per als espanyols, amb Rubio i Llull elevant les seves estadístiques anotadores. El suplici per part dels africans va augmentar quan Scariolo va decidir donar l'oportunitat de jugar a totes els jugadors. El proper compromís d'Espanya serà davant Puerto Rico, demà a les 14.30 hores. Ahir, els porto-riquenys van tombar l'Iran (81-83) amb una cistella sobre la botzina de Mojica, en un partit que perdien de quinze a menys de sis minuts del final.