El Girona completa la seva davantera amb el fitxatge del jugador del Pont de Vilomara Jonathan Soriano. El jugador bagenc, de 33 anys, arriba amb la carta de llibertat després de rescindir el contracte amb l'Al-Hilal (l'Aràbia Saudita) i jugarà a Girona després de signar per una temporada amb opció a una altra. Soriano cobrirà el buit que deixarà la més que probable sortida del Choco Lozano i completarà l'atac blanc-i-vermell al costat de l'uruguaià Cristhian Stuani, que aquesta setmana va prolongar el seu contracte amb el Girona fins al 2023.

Després de molts rumors sobre la seva arribada, finalment Soriano estarà a les ordres de Juan Carlos Unzué aquesta temporada. Tot semblava indicar que només fitxaria pel club en cas que Stuani no acabés renovant, però el Girona disposarà dels dos davanters per intentar pujar a Primera Divisió la temporada que ve, un any després del descens.

Format al planter de l'Espanyol i internacional amb les categories inferiors de la selecció espanyola, el nou davanter del Girona va debutar amb el primer equip perico al curs 2001-2002 als 17 anys. En la temporada 2006, Soriano va jugar cedit a l'Almeria, una temporada més tard va ser cedit al Poli Ejido i dos anys més tard va jugar a l'Albacete també amb la condició de cedit, abans dels seus dos anys a Can Barça.

El seu idil·li amb el gol va començar a forjar-se al Barça B, al qual va arribar el 2009 per liderar fins a l'ascens a la categoria de plata, en la qual en la 2010-2011 va marcar 32 gols en 37 partits i va aconseguir el primer dels set premis al màxim golejador que adornen un currículum en què també consten cinc lligues austríaques, quatre copes austríaques, una de xinesa i una altra d'espanyola, la qual va alçar amb l'Espanyol el 2006. Els sis trofeus de màxim golejador restants (tres a la Bundesliga austríaca, de la qual va ser dues vegades millor jugador, dos a la Copa austríaca i un a la Lliga Europa) els va guanyar amb el Red Bull Salzburg, al qual es va incorporar l'any 2012 i amb el qual va signar uns números extraordinaris: 172 dianes i 72 assistències en 202 partits.

Abans de convertir-se en un dels grans noms de l'ambiciós projecte que està dibuixant l'equip català, Soriano també va jugar amb el Beijing Guoan per dues temporada, amb el qual va anotar 25 gols en 31 partits en la primera divisió xinesa, i amb l'Al-Hilal de l'Aràbia Saudita, on hi ha estat una temporada i mitja.