Va aterrar a l'equip igualadí el juny del 2018 per transmetre el seu ampli bagatge de coneixements futbolístics i per fer gaudir els aficionats amb el joc dels blaus. Després de segellar l'ascens en el seu debut com a primer entrenador, Moha, de 41 anys, exjugador d'Osasuna, Espanyol i Reial Societat, aposta per ser fidel al seu ideari el curs del retorn a Tercera Divisió.

En analitzar la pretemporada del seu equip, amb estada a Solsona i sense sobrecàrrega d'amistosos, sembla que hagi prioritzat la posada a punt dels futbolistes, tal com es feia abans...

Hem intentat fer una programació lògica i adaptada a la realitat dels nostres jugadors. L'habitual, en el curs de la temporada és jugar un partit el cap de setmana i preparar-lo durant la setmana. Hem planejat una pretemporada que simuli el ritme de la competició i que ens permeti afrontar el partit d'avui amb un nivell òptim.

Per tant, considera aconseguits els objectius de preparació físics i tàctics que s'havien traçat?

Sí, crec que la preparació de l'equip ha estat reeixida i que estem preparats per rendir al màxim nivell a Sant Feliu de Llobregat des del punt de vista físic, psicològic, tàctic i emocional.

Com serà l'Igualada de Moha a Tercera Divisió?

Un equip que donarà continuïtat a la meva visió integral del futbol i que voldrà tenir protagonisme a través de la possessió de la pilota, tant per incomodar l'oponent com per generar joc ofensiu. L'Igualada ha de fer xalar el públic. I per aconseguir-ho, els tècnics intentarem donar als jugadors noves eines per propiciar la millora i evolució del nostre joc.

Quines diferències que hi ha entre Primera Catalana i Tercera?

El ritme de competició és molt superior a Tercera Divisió i també la qualitat dels futbolistes. Tots els equips mostren una estructura i una concepció tàctica sòlides i adequadament treballades, a més d'una elevada capacitat per associar-se. El nivell de la categoria facilita als jugadors expressar tot el seu potencial. A Primera Catalana, el context no és tan favorable per a ells.

La junta directiva de l'Igualada va apostar decididament per la seva renovació i van segellar un acord a primers de maig.

El treball de Gerard Piniés i el meu pretenia construir quelcom que incidís positivament en el futur del club. Vam constatar que l'entitat ho valorava i vam donar el vistiplau a la renovació. A finals de juny, Gerard Piniés va rebre una oferta irrefusable del Chivas de Guadalajara de Mèxic, però tant Juanjo Correa, el nou segon entrenador, com Lucas González, pel que fa a la preparació física del primer equip i en la definició de la metodologia de treball dels equips formatius, poden fer una feina equiparable a la dels seus antecessors.

Vostè s'ha decantat per apostar per la continuïtat de quasi tota la plantilla, tot i l'ascens a Tercera.

La meva opinió era que els jugadors mereixien la nostra confiança i vaig constatar que tots els estaments del club pensaven el mateix. A la nostra plantilla hi ha qualitat, tant futbolística com humana.

Quan fitxen, miren tant la vessant esportiva com la humana?

Sí, analitzem amb molta cura quin tarannà té cada jugador abans de fer-lo venir. Volem persones íntegres, compromeses, i que quan vinguin els mals resultats, sumin i ajudin dins del col·lectiu per poder superar l'atzucac. L'experiència d'Òscar García a l'hora de dotar els partits del ritme o pausa necessaris, la capacitat de trencar en l'un contra un d'Èric González i la versatilitat de Hichem poden complementar les aptituds de Joel Solà, Alejandro, Martí Just, de Franco... Els centrals Marc Vicente i David Grifell, i l'interior Marc Gulías ens aporten l'anhel d'aprenentatge dels joves.

En aquest curs del retorn a Tercera, i després d'una absència d'onze anys, poder mantenir la categoria seria tot un èxit?

No em marco cap objectiu més enllà del proper partit, vaig al dia a dia. Jo desitjo que

els jugadors acabin el curs satisfets i tots molt implicats en el projecte. Això sí que serà tot un èxit.