Nairo Quintana (Movistar) es va posicionar ahir com a líder de la Vuelta després de l'etapa d'ahir, amb inici a Andorra la Vella i final a Encamp, amb una ruta de 94,4 quilòmetres i cinc ports. La victòria va ser per a l'eslovè Tadej Pogaçar (Emirates), que va aconseguir guanyar per primera vegada una etapa en una gran volta.

L'equip Movistar va ajudar a aquesta victòria de Pogaçar, ja que Marc Soler anava primer amb prou distància per poder endur-se l'etapa andorrana, però l'equip va decidir que ajudés Nairo Quintana a aconseguir el lideratge a falta de 4 quilòmetres per arribar a la línia de meta.

Tot i que Soler es va enfadar molt per la decisió, l'equip va aconseguir el seu objectiu: Nairo Quintana és el líder de la Vuelta. Però hi ha quatre corredors a menys de 20 segons i la lluita encara no ha acabat, ni molt menys.

El segon classificat ara mateix és Primoz Roglic (Jumbo-Visma), un dels clars favorits a guanyar la Vuelta, que està només a 6 segons del colombià. L'eslovè estava una mica despenjat a falta de 5 quilòmetres per arribar a meta, però amb una gran escalada a Encamp va aconseguir ser el tercer en l'etapa i mantenir les possibilitats d'endur-se la gran volta. Miguel Ángel López (Astana) segueix atent, a només 17 segons de Quintana, i Alejandro Valverde (Movistar), a 20.