La selecció de la República Dominicana, amb l'ala pivot del Baxi Manresa Eulis Báez a les seves files, va obtenir una soferta victòria davant Jordània en la seva estrena al Campionat del Món de la Xina (80-76). Báez va sortir en el cinc inicial i va estar un total 17 minuts i 28 segons en pista, en els quals va anotar dos punts i va capturar cinc rebots.

Roberts, Ramón, Liz i Vargas van obrir forat per als dominicans en el segon i tercer quart, però el rival va remuntar amb un partit espectacular d'Al Dwairi (que va acabar amb 34 punts) i va crear problemes fins al final. En l'altre partit del grup G, França va tombar Alemanya per 78-74, en un duel que es va haver de decidir en un final d'infart.

D'altra banda, un dels combinats favorits al triomf final, el dels Estats Units, no va tenir gaire problemes per desfer-se de la República Txeca (67-88). Els jugadors dirigits per Gregg Popovich tan sols van patir en el quart inicial, i amb Kemba Walker, Donovan Mitchell, Jayson Tatum i Harrison Barnes per sobre dels deu punts, el destacat rendiment coral dels nord-americans va tombar la defensa rival a partir del segon període. Les diferències van començar a rondar els vint punts i ni l'encert de Tomas Satoransky va permetre remuntar el seu equip. En l'altre matx del grup E, Turquia va imposar-se al Japó (86-67) i apareix com l'únic oponent perillós en l'horitzó més proper dels nord-americans.

En l'F, la Grècia de Giannis Antetokounmpo va començar amb força davant Montenegro (85-60), i el Brasil va derrotar Nova Zelanda (94-102) en un matx que es va trencar en el tercer període. Finalment, en l'H, Austràlia va superar el Canadà (92-108) després de sufocar la seva remuntada en el tercer quart, i Lituània va situar-se líder després d'apallissar el Senegal (47-101), amb set jugadors passant la barrera dels deu punts.