La selecció espanyola de Sergio Scariolo s'ha classificat per jugar la segona fase del campionat del món després d'assolir un triomf molt treballat sobre Puerto Rico, altra vegada amb Marc Gasol (19 punts, 7 rebots) i Ricky Rubio (17 punts, 8 rebots, 4 assistències) en el paper d'homes determinants. En el darrer partit de la primera fase, Espanya jugarà demà davant l'Iran, ja eliminada.

Fins al tercer quart del matx no es va trenar la ferma resistència de l'equip de Puerto Rico, que mai no es va rendir amb un joc molt físic que va crear seriosos problemes als espanyols, desencertats ahir en els llançaments triples, amb un 4 de 30 encerts. Al descans, Espanya guanyava per un sol punt (35-36) i, encara que a manca de 6 minuts per al final tot semblava decidit amb un 49-63, els caribenys van apurar les seves possibilitats fins al límit. Gràcies als punts anotats per l'ala Gian Clavell, que va ser jugador de l'Estudiantes la temporada passada, Puerto Rico es col·locava a tan sols 6 punts (63-69) a falta de dos minuts i mig. La serietat en defensa d'Espanya al tram final va evitar que hi hagués un disgust.

Sis seleccions passen ronda

A més d'Espanya, ahir també van classificar-se Sèrbia, Itàlia, l'Argentina, Rússia i Polònia. Com s'esperava, Espanya jugarà en la segona fase davant Sèrbia i Itàlia, que ahir van ser superiors als respectius rivals. Pel que fa als serbis, van apallissar les Filipines per 126-67, i els italians es van desfer d'Angola per 92-61.

L'Argentina i Rússia es mantenen invictes i es jugaran el primer lloc del grup B en la propera jornada. Scola (23 punts) es va convertir en el segon màxim anotador històric dels Mundials i va guiar l'Argentina al triomf sobre Nigèria (81-94). Rússia va vèncer per 73-87 Corea del Sud. Al grup A, Polònia va aconseguir el bitllet per a la següent fase en superar la Xina amb una pròrroga (76-79). Al grup C, que és el d'Espanya, l'Iran s'ha quedat sense cap possibilitat de passar en caure derrotada davant Tunisia per 79-67.