El debut excel·lent del Manresa d'Andreu Peralta a Tercera, amb una victòria i amb la dificultat de fer-ho com a visitant, en aquest cas a Figueres, té encara més mèrit quan es repassa quina ha estat la trajectòria del club de la capital del Bages en les últimes dècades. Absent de Tercera des del 2008, el darrer triomf del Manresa a fora en la primera jornada en aquesta categoria es remunta al 4 de setembre del 1983 amb un 1-2 al ter-reny de joc del Vilafranca. Si diumenge, al camp de Vilatenim, a Figueres, els autors dels gols van ser Orellana i Biel, aquella vegada van marcar Isidre Sala i Hernández per poder remuntar el gol inicial dels locals.

Aquell CE Manresa estava dirigit per Paco Martínez Bonachera i va fer una molt bona temporada, ja que va finalitzar en el sisè lloc amb 43 punts, gràcies a les 17 victòries i 9 empats (per 12 derrotes) que va aconseguir. L'equip encara jugava els partits de local al camp del Pujolet.

A més dels autors dels gols, els que van sortir en l'onze inicial en aquell partit a Vilafranca van ser Huerta, Torrejón, Roca, Martínez, Torradeflot, Marcuello, Joan Díaz, Massafret i Manel, i durant el partit van entrar Narváez i Sotelo.

D'altra banda, el CE Manresa ha guanyat tres dels seus últims quatre inicis a Tercera. El 2007, a Santpedor perquè es posava la gespa artificial al Nou Estadi del Congost, va empatar davant del Blanes (1-1). El 2006 es va desfer per 2-0 del Castelldefels i el 2005, per 3-1 del Cornellà.

Diumenge vinent, a les 12 hores, els homes Peralta provaran de continuar sumant. Al davant hi haurà un Cerdanyola que aquest cap de setmana va vèncer per 1-0 el San Cristóbal.