No va ser un tancament de mercat excessivament frenètic. Hi havia grans expectacions que no es van complir, però si que el final del període de fitxatges d'estiu, finalitzat ahir, ens va deixar alguns moviments destacats, tant al Barça com al Reial Madrid. Rafinha va renovar amb el conjunt blaugrana i marxa un any cedit al Celta i Keylor Navas comença una nova etapa al PSG en un intercanvi de cromos que va produir l'arribada del porter Alphonse Areola al Reial Madrid de Zinedine Zidane.

L'acord pel porter de Costa Rica es va tancar amb un traspàs de 15 milions d'euros aproximadament i la cessió un any d'Areola, a l'espera de que la temporada vinent Lunin sigui el segon porter del conjunt blanc. D'altra banda, Rafinha va ampliar ahir la seva vinculació amb el FC Barcelona per una temporada més. El conjunt blaugrana va acordar la seva cessió per a que pugui tenir continuïtat aquesta temporada i, si el rendiment és bo, el més probable és que retorni a Can Barça la temporada vinent i se'l renovi.

Pel que fa al gran serial de l'estiu, Neymar seguirà una temporada més al Paris Saint-Germain, finalitzant una saga que semblava infinita però que ha quedat reduïda a pols amb la continuïtat del brasiler a la capital francesa. Rakitic seguirà al Barça al no tancar-se un acord amb la Juventus.

Icardi també marxa al PSG

Sens cap mena de dubte un dels actors principals en el final de mercat d'ahir va ser el PSG, que no en va tenir suficient amb el ball a la porteria i Neymar que va anunciar la cessió per una temporada del davanter argentí Mauro Icardi, qui ha ampliat el seu contracte amb l'Inter per poder jugar aquesta temporada a París. El club francès es reserva una opció de compra de 70 milions d'euros.

Altres incorporacions destacades del final de mercat ahir van ser l'arribada de Chicharito Hernández al Sevilla per 7 milions d'euros o el fitxatge de Radamel Falcao pel Galatasaray turc, qui va arribar a Istanbul amb la carta de llibertat. La Reial Societat va anunciar la incorporació de Monreal pel lateral esquerre i el València va fitxar el jove defensa Thierry Correia.