L'Atlètic de Madrid és el líder en solitari de la Lliga Santander després de guanyar el seu tercer partit consecutiu per només un gol de diferència, però amb un canvi de guió respecte dels dos partits anteriors. Si davant del Getafe i del Leganés en va tenir prou amb un gol per vèncer, ahir va haver de remuntar un 0-2 en contra de l'Eibar, una fita que va culminar amb un gol de Thomas en el darrer minut del duel.

L'Eibar, que l'any passat ja va treure un punt del Wanda Metropolitano, va sortir molt fort i es va avançar en el marcador amb un gol de Charles de cap i amb un altre, al minut 22, d'Anaitz Arbilla, ahir situat de lateral, amb un xut que va rebotar en Giménez. Els matalassers havien encaixat els dos primers gols de l'any però van tenir l'encert de reduir la diferència abans de la mitja hora, quan Joao Félix va rematar una centrada paral·lela de Diego Costa.

La segona part va ser un setge matalasser. Vitolo va empatar poc després del descans i el VAR va invalidar dos gols de Diego Costa. Quan l'empat semblava que seria el resultat final, Thomas va fer un eslàlom ple de rebots en què la pilota li va quedar morta per tal que el ghanès afusellés Dmitrovic.

No va tenir tan encert el Madrid, que va salvar un punt de Vila-real al final de tot després d'haver anat dos cops a darrere. Gerard Moreno va avançar els groguets, però abans del descans Bale va empatar en una gran acció entre Jovic i Carvajal. El Madrid va atacar molt a la represa, però no va marcar i, en una transició, Ontiveros va assistir perquè Moi Gómez marqués el 2-1. El Vila-real tenia el duel controlat, però una pèrdua va acabar en un contraatac que va finalitzar amb la rematada final de Bale a la xarxa. El gal·lès va acabar expulsat per dues targetes grogues.

En l'altre partit disputat ahir, el València va aconseguir la seva primera victòria del curs en derrotar el Mallorca per 2-0. El gran protagonista del partit va ser Dani Parejo, autor dels dos gols, el primer en aprofitar un llançament d'un penal comès sobre Coquelin. El Mallorca va tenir un pal a favor, en un xut de Lago Junior.