La piragüista de la Seu d'Urgell Núria Vilarrubla va guanyar ahir la medalla d'or en C1 a Markkleeberg (Alemanya) en la quarta prova de la Copa del Món. L'urgellenca ha estat dos anys sense guanyar una prova del circuit mundial i l'última va ser, curiosament, a casa, a la capital de l'Alt Urgell.

No semblava que Vilarrubla aconseguís l'or en aquesta prova, després d'haver-se classificat per a la final amb el 10è millor temps, però va realitzar una baixada excel·lent amb una marca de 104.98, i va superar per només quatre centèsimes la segona classificada, la txeca Tereza Fiserova. A més, va treure 16 segons a la gran favorita per endur-se la prova, l'australiana Jessica Fox, l'actual campiona del món, que va ser penalitzada per tocar una porta.

Ara, la palista urgellenca té el somni de poder participar en els propers Jocs Olímpics, que es celebren l'any vinent a Tòquio (el Japó). «Encara hi ha un llarg camí per recórrer», va assegurar Vilar-rubla en ser preguntada per aquesta possibilitat.

En la prova també va participar la piragüista basca Klara Olazabal, que va obtenir la setena posició. La palista havia aconseguit a Markkleeberg guanyar l'or el 2015 en la prova C1 per equips, en una de les proves del Campionat Europeu, exactament en eslàlom. En aquesta copa també van participar la medallista olímpica Maialen Chourraut, Samuel Llorente i Ander Elosegi.