L'únic representant del Baxi Manresa al Mundial de la Xina es classificarà entre els setze millors països del campionat. Eulis Báez va contribuir ahir, amb nou punts en 28 minuts, a la victòria de la República Dominicana sobre Alemanya (68-70) en el duel decisiu de la primera fase al grup G. Aquest resultat, unit al previsible triomf per 64-103 de França sobre Jordània, provoca que els caribenys i els gals tinguin dos partits guanyats i ja siguin inabastables per a germànics i asiàtics en la darrera jornada.

El partit de la República Dominicana va ser molt igualat fins al final. Des que Ronald Roberts va anotar el setantè punt dels illencs fins a la resolució de l'enfrontament van passar 1 minut i 15 i cap dels dos conjunts no va anotar. De fet, Báez va tenir un triple per no patir faltant onze segons, però el va errar i Danilo Barthel, al darrer segon,va tenir el llançament de tres punts que hauria donat la victòria a Alemanya, però va errar.

Amb aquests resultats, la República Dominicana intentarà der-rotar França demà en el darrer partit del grup per passar a la segona fase amb dues victòries. Els seus rivals en aquest estadi de la competició seran Lituània i Austràlia, que també s'enfronten el darrer dia. Ahir, els australians van vèncer Senegal, que va plantar més cara que davant dels bàltics, per 81-68. Lituània no va tenir gaires problemes per desfer-se de Canadà per 92-69.

Derrota grega

En l'altre grup jugat ahir, el que es creua amb el dels Estats Units, Brasil va superar Grècia per 79-78 per culpa d'un tir lliure errat per Sloukas a l'últim segon. Els hel·lens se la jugaran el darrer dia amb Nova Zelanda, que ahir va donar una relativa sorpresa en desfer-se de Montenegro per un rotund 83-93.