Una setmana i mitja tard, però finalment l'eslovè Primoz Roglic ja porta el jersei vermell de líder de la Vuelta. La caiguda en la primera jornada, a Torrevella, del seu equip, el Lotto Visma, va provocar que un dels grans favorits al triomf hagués d'anar en un segon terme però ahir, moment en què va arribar el seu terreny, es va deixar veure. Portant el mallot de campió d'Eslovènia, Roglic va guanyar l'etapa i va distanciar els que seran els seus principals rivals a la muntanya, un rejovenint Alejandro Valverde i, sobretot, els ciclistes colombians.

Ahir, Roglic va desbancar Nairo Quintana del lideratge i ho va fer de manera contundent, deixant a tres minuts el líder del Movistar. El company d'aquest, Alejandro Valverde, es manté amb opcions i això pot ser bo o dolent per a l'equip telefònic, que sovint no ha sabut gestionar gaire bé la multicefàlia dins de la formació.

Enmig de tots dos hi ha Miguel Ángel López, que també haurà d'assumir protagonisme quan la carretera comenci a anar cap amunt. I té terreny per fer-ho. Als quatre grans s'hi ha unit una sorpresa, la d'un altre eslovè, el gua-nyador a Andorra, Tadej Pogacar, que també promet posar les coses difícils als favorits.

Ahir, Roglic explicava que «qualsevol avantatge, encara que sigui de deu minuts, mai no és suficient. Estic molt feliç per aquesta primera victòria a la Vuelta, però ara em plantejo gaudir dia a dia, encara queden etapes i l'objectiu és mantenir-nos forts com a equip fins al final».

Avui, els corredors afrontaran una etapa de mitja muntanya entre Saint-Palais i Urdax-Dantxarinea, amb dos ports de tercera i un de segona lluny de la meta.