La selecció espanyola de bàsquet va patir de valent ahir per poder guanyar Iran (73-65), i va donar una molt mala imatge tot i passar a la segona fase de grups del Mundial de Xina invictament.

El conjunt iranià va acabar el primer quart guanyant el partit, fet que ha succeït en tots els partits dels de Sergio Scariolo. En el segon quart, el combinat estatal va millorar lleugerament i va marxar al descans amb una ajustada victòria (33-31), però en el tercer període es va seguir veient una imatge molt espessa d'Espanya que va provocar que el darrer quart comencés amb Iran al davant al marcador (52-53). Quedava un minut i mig de partit i seguien empatats a 65, fins que per fi van encadenar tres atacs consecutius amb un triple de Sergi Llull, una esmaixada de Víctor Claver i una cistella de 3 de Marc Gasol, màxim anotador del partit amb 16 punts.

Rudy marxa amb molèsties

Per si la fluixa actuació d'Espanya no hagués estat prou0 preocupació per Scariolo, Rudy Fernández, un dels homes clau de l'equip, va acabar amb molèsties el partit.

Segons el diagnòstic que va informar la Federació Espanyola de Basquetbol a Twitter, el mallorquí pateix una lleu torçada al turmell «pendent d'evolució en les properes hores». La Federació creu en que el més probable és que el jugador del Reial Madrid estigui disponible per al primer partit de la segona fase de grups davant Itàlia demà (14.30 hores).

També va donar un petit ensurt Juancho Hernangómez, un dels jugadors més destacats del partit, amb un doble-doble (11 punts i 10 rebots). Finalment va quedar en res i estarà disponible.

Espanya ja pensa en la següent fase, que serà encara més complicada del que ho ha estat la primera. Itàlia, Sèrbia i Puerto Rico són els rivals del grup J, amb l'avantatge de no haver perdut cap.