Els Estats Units no van perdre ahir de miracle. El partit dels de Gregg Popovich va ser un desastre sobretot a nivell defensiu i el seu rival, la selecció de Turquia, va estar a punt de donar-li un gran ensurt. De fet, Estats Units va necessitar la pròrroga per guanyar i ho va fer per la mínima (93-92) en el segon partit del Mundial absolut que es disputa a Xina.

L'inici del partit no feia indicar que es viuria a Xangai un final tan igualat, amb avantatge en alguns moments per a Turquia. El conjunt nord-americà va començar amb un gran Kemba Walker que va anotar en total 14 punts i 7 assistències, i que va ser el més destacat de l'equip. Els números tampoc són exageradament bons pel que ens té acostumats la selecció dels Estats Units i denoten el que li va costar ahir la victòria.

La segona part va ser completament de Turquia. Si bé és cert que a nivell ofensiu els Estats Units es trobaven amb bons registres i van poder mantenir la lleugera diferència al marcador, en defensa estaven sent un desastre. Pèrdues de marca constants i amb molt poca intensitat en la pintura, tant a l'hora dels llançaments de Turquia com al moment d'agafar el rebot defensiu. El jugador turc més destacat va ser, de bon tros, Ersan Ilyasova, que, juntament amb Cedi Osman, va liderar la seva selecció en un partit en què va quedar a un punt de ser un dels partits més importants de la seva història. El jugador de Milwaukee Bucks va anotar 23 punts i va agafar 14 rebots, i va fer un 26 de valoració. Per la seva part, Osman va fer 15 punts.

4 tirs lliures errats en 10 segons

La selecció entrenada per Ufuk Sarica estava guanyant 91-92 a falta de 10 segons per al final de la pròrroga. L'avantatge no era només al marcador i en el joc, on la selecció estava molt encertada de cara a cistella, sinó que tenien la possessió de la pilota, a més d'estar molt més concentrats que els de Popovich. En aquests últims 10 segons els turcs van tenir 4 tirs lliures, a més d'una falta antiesportiva de Joe Harris, i els van errar tots. Així, Khris Middleton va tenir l'opció d'encertar els seus i poder donar el partit a la selecció dels Estats Units a falta de 2 segons, tot i la mala versió d'ahir. Ilyasova va errar un triple desesperat.