La selecció espanyola avui s'ho juga tot en un sol partit. Tant és que hagi passat a la segona fase amb tres victòries i cap derrota, malgrat els múltiples dubtes respecte al seu joc. Si avui guanya, serà a quarts de final i haurà complert l'objectiu mínim del campionat, a més d'optar encara a les medalles i a una plaça directa per als Jocs de Tòquio. Si perd, estarà virtualment eliminada, a no ser que derroti a Sèrbia diumenge i que Itàlia sigui sorpresa per la inferior Puerto Rico.

L'equip espanyol s'ha canviat de seu i ha anat a Wuhan, on el partit començarà a dos quarts de tres de la tarda. A part del dubte de Rudy Fernández, amb dificultats físiques, tampoc no es troba gaire bé Sergi Llull, que va rebre un cop davant d'Iran.

El tècnic dels espanyols, Sergio Scariolo, va declarar ahir que «arribem a un nivell d'exigència superior en una situació diferent. És un escenari en el qual qui hi hagi estat, ha d'ensenyar el camí als altres. Hem de tenir la concentració posada en què hem de fer durant els quaranta minuts».

Dels italians, va afirmar que «tenen jugadors d'alt nivell a l'NBA i a l'Eurolliga i d'altres de complement que acompanyen i tenen bastantes batalles jugades». De fet, en els dos últims tornejos en què s'han enfrontat, els Eurobaskets del 2013 i del 2015, el triomf ha estat pels italians, que aporten figures com Belinelli, Hackett, Datome, Gallinari o Brooks a la seva formació.

Sorpresa dels txecs

De l'última jornada de la primera fase va destacar, sobretot, la victòria de la República Txeca contra Turquia per 76-91. Els otomans han passat, en 48 hores, d'estar a punt de vèncer els Estats Units a quedar eliminats. Els americans es van refer de l'ensurt de dimarts guanyant Japó per 98-45.

Va perdre la República Dominicana d'Eulis Báez contra França per 56-90, amb sis punts del jugador del Baxi. Ara quedarà enquadrat en un grup amb els francesos, amb Austràlia i amb Lituània. Ahir, els oceànics van vèncer els europeus per 82-87. Finalment, Grècia es va classificar en derrotar Nova Zelanda per un ajustat resultat de 103-97.