La Copa Bages, la competició de pretemporada que es du a terme a Sant Fruitós, iniciarà aquest matí la seva activitat i no ho farà amb el basquetbol, el principal esport del torneig, sinó amb el campionat de voleibol, que compleix la seva segona edició i té quatre categories: sènior A, sènior B, juvenil i cadet. El calendari de partits es poden trobar a l'agenda esportiva, a la part inferior de la pàgina.

Pel que fa al basquetbol, la 31a edició masculina es dividirà en dues categories. La primera a posar-se en marxa serà la B, que disposa d'equips de Primera i Segona Catalana. Aquesta serà dividida en dos grups: en l'1 hi haurà el Berga, el Vilatorrada i La Salle Manresa, i en el 2, el Vaillant Asfe, el Martisa Santpedor i el CN Ter-rassa. Del 13 al 15 de setembre es jugarà la fase de grups, i els dos campions disputaran la final, el dia 22 a les 17.45 h.

El dissabte 21 s'iniciarà la categoria A, que engloba conjunts de Copa Catalunya. La primera semifinal enfrontarà l'Artés i el CN Tàrrega (17.45 h) i la segona, el Navàs Viscola i el Granollers (19.30 h). L'endemà es jugaran el tercer i quart lloc (16 h) i la gran final del torneig (19.30 h).

La 25a edició de la competició femenina es jugarà el cap de setmana del 14 i 15 de setembre. El dissabte hi haurà les semifinals CN Terrassa-Lleida (16 h) i PetroPintó Asfe-Igualada (21.15 h). Diumenge es jugaran el tercer i quart lloc (10.45 h) i la final (12.30 h). Finalment, el dissabte 21 es disputarà la 3a Mini Copa Bages, amb setze equips.