Els ciclistes eslovens van regnar en un dels cims més alts pels quals passarà la Vuelta a Espanya, el de Los Machucos, a Cantàbria. El jove de 20 anys Tadej Pogacar, que ja s'havia imposat a Andorra, va guanyar l'etapa i ja és tercer de la general, davant dels dos colombians més potents. A més, Primoz Roglic va ser segon ahir i reforça el seu lideratge, al qual sembla que només pugui plantar cara Alejandro Valverde.

Va ser Pogacar qui va trencar el grup a tres quilòmetres de la meta i es va endur a roda el seu compatriota. Tots dos van iniciar el festival i van treure més de mig minut de diferència al grup perseguidor, al qual faltava Miguel Ángel López, d'entre els favorits. Al corredor de l'Astana li va pesar la responsabilitat i va cedir més d'un minut respecte de Roglic, la qual cosa el deixa a l'expectativa d'un atac desaforat per recuperar un desavantatge tan gran en les properes jornades.

Abans, una fugida de 29 corredors gens perillosos es va mantenir intacta en els ports pels quals discorria la cursa abans de l'ascensió final. Va ser al port d'Alisas, de segona categoria, on va atacar Jesús Herrada i va superar dues pujades més, però l'Astana va tombar l'escapada i va determinar que s'arribés a tres quilòmetres del final amb tothom junt, condicions idònies per a l'estrebada final dels dos eslovens.

Avui, etapa entre San Vicente de la Barquera i Oviedo, amb un port de tercera i una rampa final.