La selecció espanyola jugarà els quarts de final del Mundial de la Xina després d'una victòria angoixosa davant d'Itàlia. L'equip de Sergio Scariolo va oferir de nou un mal partit i Marc Gasol es va quedar amb dos punts. Al tercer quart es va obrir un avantatge favorable a Espanya de 8 punts, però l'inici del darrer període va ser molt dolent per als espanyols, que perdien per 52-56 a manca de només quatre minuts. Sergi Llull i Ricky Rubio van sortir al rescat, anotant molts tirs lliures, i va ser fonamental el treball defensiu en la recta final, amb un parcial de 15-4 que va esvair les il·lusions dels italians.

Els de Sergio Scariolo ja havien fet un mal començament, amb un 5-15 advers en els primers set minuts. Entre el joc enèrgic de Llull, recuperant l'encert, i les cistelles de Juancho Hernángómez, que va fer un gran pas endavant, Espanya es va col·locar només un punt per sota dels italians al descans (30-31). Durant el tercer quart és quan Espanya va tenir més equilibri i Juancho Hernangómez posava el 46-38 (min 27). Però els italians van tenir força per reaccionar sota la direcció de Gallinari i Datome, tot i les errades de Belinelli (0/6 en triples, 4/20 de tot l'equip). Espanya es va col·lapsar i va quedar enrere amb el ja esmentat 52-56. Va ser aleshores quan van oferir tot un clínic defensiu, i l'agònica cistella de Gasol (la seva única del partit) va coronar un parcial de 10-0 que va situar un 62-56 que va pesar com una llosa al rival. Sense l'excés de pressió d'ahir, Espanya s'enfrontarà demà a Sèrbia i sabrà quin rival tindrà als quarts.

Un cop superat el punt d'inflexió que era el duel davant d'Itàlia, la selecció espanyola té a les mans decidir quin serà el seu camí en la setmana final del Mundial. Si cau amb Sèrbia, jugarà als quarts amb el guanyador del partit que han de dirimir l'Argentina i Polònia, amb els Estats Units com a hipotètic rival a les semifinals. Per contra, si venç el partit de quarts, seria enfront del perdedor de l'Argentina-Polònia i seria Sèrbia qui es trobaria amb els americans, en el que seria una final anticipada entre els equips que han demostrat més potencial, tot i l'ensurt que va tenir els Estats Units davant de Turquia, que li va forçar una pròrroga i va tenir molt guanyat el partit.

Sèrbia continua arrasant

Nova pallissa de Sèrbia, entrenada per Sasha Djordjevic, que es va desfer de Puerto Rico per 90-47 i també passa a la ronda següent. Nemanja Bjelica va ser el màxim anotador, amb 18 punts.

La plantilla dels serbis és una de les més completes del Mundial, si no la millor, disputant aquest honor als Estats Units. Per això, el tècnic va poder repartir minuts i no cansar els jugadors per als propers compromisos, que seran més transcendents. L'estrella de l'equip, Nikola Jokic, tan sols va disputar 16 minuts, però en va tenir prou per firmar una doble figura, amb 14 punts i 10 rebots.