La família de la medallista olímpica Blanca Fernández Ochoa, trobada morta dimecres, va rebre ahir el cos de l'esportista després que se li practiqués una autòpsia, de la qual no han transcendit els resultats. A més, queda pendent una prova d'ADN. Avui s'habilitarà la vetlla, a partir de les nou del matí, al tanatori de Cercedilla i està oberta fins a les nou de la nit. Tothom qui vulgui hi podrà accedir, ja que serà pública.

Una de les germanes de Blanca, Lola Fernández Ochoa, va explicar que «el comiat el farem en família. Sembla que ella volia que la incineressin i que escampessin les restes als Siete Picos, que era la seva muntanya favorita. Farem una bonica excusió tots els germans i riurem una estona, que era el que a ella li agradava».

Ahir es va saber que Blanca Fernández Ochoa rebrà, a títol pòstum, la medalla de la Comunitat de Madrid, com també es va fer amb Ángel Nieto, i que es posarà el seu nom a un institut que s'està construint a Montecarmelo.

Lola Fernández Ochoa va admetre que «tant me fa com va morir. El que compta és que ja no és entre nosaltres, això és el més dur». Va desvetllar que els darrers dies «estava molt bé, boja pels seus fills i al costat d'Olivia [jugadora de rugbi] per tal que pogués arribar als Jocs Olímpics, l'animava molt». També va explicar que el dia abans de desaparèixer havia portat la seva gosseta, Trufa, a que l'operessin d'uns tumors perquè tenia pensat fer un viatge, «per això ens estranya molt» tot el que va passar després. «La seva imatge era d'una dona forta, però era una cuirassa. No he conegut ningú més sensible i tímid».