Víctor Font, precandidat a la presidència del Barça, va catalogar de «ridícul institucional» el paper del club en l'intent de fitxatge de Neymar d'aquest estiu. Font va parlar d'aquest tema d'actualitat durant una compareixença en què va demanar que s'estableixi el vot electrònic en la propera assemblea de compromissaris, que es farà el 6 d'octubre.

Respecte de Neymar, va recordar que «en un moment en què la legislatura es va acabant, hem de conèixer on ens trobem, quin és el nivell real d'endeutament, què devem i a quant devem. Cal ser més transparents. En quin context ens plantegem fer la pilota més gran amb Neymar». De les coses que més li van sorprendre va ser que els mitjans de comunicació vivissin «una retransmissió en directe de tot el que estava passant en relació amb el possible fitxatge del jugador del París Saint-Germain. Va ser un ridícul institucional espectacular».

Font també va opinar sobre la notícia que dijous va avançar el diari El País, en què confirmava que Messi té la possibilitat de rescindir el contracte amb el Barça el proper 30 de juny. Per al precandidat, «el que més em preocupa, més enllà del contracte, és com assegurem que Messi segueixi sent feliç aquí. Ja ho va dir Guardiola, que el Barça l'hauria d'envoltar del millor equip possible perquè segueixi guanyant títols».

Recollida de firmes

Pel que fa a l'assemblea, Font va anunciar la seva intenció de poder incloure el vot electrònic, un dels punts forts del seu projecte, en la propera reunió de compromissaris. Per tal que la proposta del representant de la plataforma «Sí al futur» tingui èxit, haurà de recollir 3.253 signatures, que cor-responen al 3% del cens dels socis del Barça, abans del proper 27 de setembre.

Font va argumentar que «preferiríem no recollir firmes. Si, tal com diu el president Bartomeu, aquest és un projecte que li interessa, posem en mans del club tota la feina que hem fet i no farà falta la recollida». Segons el seu punt de vista, «aquest és un sistema per incrementar la participació, que en unes eleccions podria arribar al 80%».