07 de setembre de 2019
07.09.2019
Regió7

Els catorze pics més alts en mil dies per promocionar Pirineus-Barcelona

Sergi Mingote proposa un nou repte per donar a conèixer la candidatura olímpica per al 2030

06.09.2019 | 23:35
Sergi Mingote, al centre, a l'esquerra, agafant el paper de suport al projecte que durà a terme

L'alpinista Sergi Mingote va presentar ahir, acompanyat pel secretari general d'Esports, Gerard Figueras, un nou repte que iniciarà la setmana que ve. Es tracta del «14x1000 Catalonia Project», amb el qual vol haver fet els catorze cims de més de 8.000 metres del planeta en un temps rècord de mil dies i sense oxigen.

L'altre objectiu d'aquest projecte «superlatiu i molt complicat» de muntanya i aventura, de tres anys de durada, és promocionar internacionalment la candidatura olímpica d'hivern Pirineus-Barcelona 2030, de la qual Mingote serà el primer ambaixador, a través de diverses activitats esportives i conferències.

Mingote va declarar que «és un orgull per a mi representar un projecte de país com aquest perquè em permetrà donar a conèixer el territori on m'entreno. La candidatura ajudarà a connectar la gran ciutat amb el Pirineu quant a les infraestructures i permetrà que l'esport català faci un salt de qualitat i es consolidi com a referent mundial».

Durant els tres anys de durada del projecte, es visitaran diferents estacions d'esquí i zones estratègiques dels Pirineus per a la candidatura, per tal de promocionar-la. Una de les accions més potents seran les conferències-documentals del projecte, que es faran arreu del territori.

La primera expedició se centrarà en el Dhaulagiri (8.167 metres), la setena muntanya més alta del planeta, seguida de l'Annapurna, el Kanchenjunga, el Gasherbrum-1, el Cho Oyu, el Shisha Pangma, el Makalu i i l'Everest. El rècord de temps a fer els catorze vuitmils el té el coreà Kim Chang-ho, que va trigar set anys, deu mesos i sis dies a ascendir-los.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.