La vigent campiona d'Europa, Portugal, va encarar la classificació per a l'Eurocopa de l'any que ve amb una victòria a Sèrbia (2-4) més sòlida pel que fa al resultat, que no pas en el joc. Els homes de Fernando Santos necessitaven la victòria, ja que s'havien complicat la vida en aquesta fase amb dos empats a casa, contra els balcànics, que ara veuen molt lluny les seves possibilitats d'entrar al torneig, i Ucraïna, el líder del grup.

A Belgrad, William Carvalho va aprofitar una errada del porter de l'Eibar, Dmitrovic, per obrir el marcador a la primera part i Gonçalo Guedes el va ampliar a l'inici de la segona. Llavors, es va lesionar Semedo, el lateral del Barça, per una duríssima entrada de Kolarov, i això va descentrar els lusitans, que van veure com Milenkovic, tot sol, rematava de cap un córner i situava l'1-2. Poc després, però, Cristiano Ronaldo, en probable fora de joc, anotava el tercer. Mitrovic va voler donar emoció amb un gol després d'un xut de puntera, però la defensa local era de fireta i ho va aprofitar Bernardo Silva per anotar el 2-4. En l'altre partit, Ucraïna va confirmar el liderat en derrotar per 0-3 Lituània.

Gols i quasi sorpresa

En el grup H, França, Turquia i Islàndia empaten en el lideratge a 12 punts i vaticinen un tram final de classificació molt emocionant. Els gals van passar per damunt d'Albània per 4-1, amb dos gols de Coman i un de Giroud i del davanter del Lilla Ikoné. El gol de Cikalleshi va ser anecdòtic per als albanesos.

La gran sorpresa va poder arribar a Istanbul, on Andorra va estar a un pas de treure un punt. Ho va evitar el davanter del Fenerbahçe Ozan Tufan, amb usn gol al minut 89 que va donar el triomf als otomans. Més fàcil ho va tenir Islàndia, que va vèncer amb facilitat per 3-0 la dèbil Moldàvia, amb gols de Sigthorsson, Bjarnason i Bodvarsson.

Al grup A és on hi pot haver una classificació històrica. Kosovo va vèncer la República Txeca per 2-1 i ocupa una segona plaça que li donaria el seu primer accés a un gran torneig. Els gols de Muriqi i Vojvoda van capgirar l'anotat per Patrik Schick. El líder del grup, amb nou punts, un sobre els kosovar i tres sobre els txecs, i amb un partit menys, és Anglaterra, que es va desfer de Bulgària per 4-0 amb, un hat-trick de Harry Kane, amb dos penals, i gol de Sterling.