La frase que el futbol femení està de moda ha de començar a pertànyer al passat des d'aquesta mateixa temporada. Perquè no ha de ser una moda, sinó una realitat consolidada i ja instal·lada en l'agenda de tots els aficionats a l'esport. Després de l'èxit del passat Mundial de França, torna la Lliga Iberdrola, una competició cada cop més seguida.

Però més enllà de situacions conjunturals, hi ha clubs i jugadores que fa anys que treballen per aconseguir l'alt nivell al qual el futbol femení ha arribat els darrers anys. I algunes d'elles són de casa nostra, ja veteranes en les competicions domèstiques i internacionals, malgrat la seva joventut.

Evitant el descens

Paula Fernández va debutar la temporada passada a la lliga amb l'equip amb el qual havia aconseguit l'ascens, el Màlaga. Però l'equip no va tenir fortuna i va tornar a la categoria de plata. La centrecampista santfruitosenca també va tenir un any irregular, amb algunes lesions i amb 21 partits amb el conjunt de la Costa del Sol, amb el qual va aconseguir marcar dos gols.

Fernández té una llarga trajectòria amb les seleccions inferiors, amb títols europeus i subcampionat mundial inclòs. Aquesta temporada s'ha aconseguit mantenir a l'elit i ha fitxat pel Rayo Vallecano, un conjunt que també li permetrà combinar-ho per seguir el seus estudis. La lluita tornarà a ser per aconseguir un lloc a la formació titular i consolidar-s'hi. El Rayo debuta avui, a les 12 del migdia, al camp de l'EDF Logronyo.

Una campiona monistrolenca

Núria Mendoza, per la seva banda, ja sap què és guanyar un títol estatal. Ho va aconseguir la temporada passada a les files de la Reial Societat, equip al qual juga des de l'estiu del 2015, procedent de l'Espanyol femení. Mendoza s'ha consolidat a la defensa donostiarra, tant de central com de lateral esquerra, i la temporada passada va participar en la victòria, contra tot pronòstic, davant de l'Atlètic de Madrid en la final de la Copa de la Reina. Malgrat que les matalasseres i el Barça semblen novament els grans candidats a obtenir el títol de la regularitat, la Reial és cada cop més una alternativa als grans. Les guipuscoanes debuten avui, a les sis de la tarda, al camp del València Femení.

Canvi de rumb cap a Sevilla

SevillaUna altra defensa, la manresana Marta Perarnau, també de 24 anys, com Mendoza, ha decidit canviar d'aires. Després d'onze temporades a l'equip on ara serà Paula Fernández, el Rayo Vallecano, ha canviat d'aires i ha fitxat pel Betis, conjunt que la temporada passada va finalitzar el campionat en un brillant sisè lloc.

Perarnau té la particularitat que pot disputar competicions internacionals, ja que disposa de la nacionalitat azerbaidjanesa. De fet, va disputar un europeu a Noruega, el 2014. En aquesta nova fase de la seva carrera, intentarà fer una passa endavant de la mà d'un equip que també vol acostar-se cada cop més als grans. Precisament,el seu debut oficial serà a la ciutat on ha viscut els darrers onze anys, ja que el Betis visita el Madrid CFF, a les quatre.