El cos de l'esquiadora Blanca Fernández Ochoa, de 56 anys, va ser trobat sense vida ahir al matí prop del vessant nord del pic de la Peñota, al límit de la zona de recerca de l'esportista desapareguda. Segons fonts properes a la investigació, podria fer més d'una setmana que hauria mort. La notícia de la pèrdua d'una de les grans representants de l'esport espanyol va commocionar ahir els seus companys, que van mostrar el seu condol a través de les xarxes socials.

La zona de la Peñota havia de ser rastrejada ahir a la tarda, després que un veí informés als responsables de la recerca que havia parlat amb ella a final d'agost i li havia dit que pujaria a caminar cap a aquella zona. Tot es va avançar quan un guàrdia civil de la secció canina, que ahir es trobava fora de servei, i veí de Cercedilla, trobés el cos de l'esportista, sense vida, passada la una del migdia. El seu gos, un pastor alemany, el va avisar de la troballa i llavors ho va comunicar als responsables del dispositiu.

La mateixa edat que el seu germà

Curiosament, Blanca Fernández Ochoa ha mort a la mateixa edat que ho va fer el seu germà Paco, campió olímpic a Sapporo el 1972. Aquest ho va fer el 2006 després d'una llarga malaltia.

L'últim cop que Blanca Fernández Ochoa havia estat vista amb vida va ser el 24 d'agost, quan va comprar al supermercat de Pozuelo de Alarcón. La família va interposar la denúncia dijous passat, ja que d'altres vegades havia anat a la muntanya sola durant diversos dies, i diumenge es va trobar el seu cotxe a l'aparcament de Las Dehesas, a Cercedilla, el poble on vivia.

Tot i que ahir es va dir que la família havia identificat el cos, el seu cunyat, Adrián Federighi, que ha exercit com a portaveu els darrers dies, ahir al vespre va informar que això no havia passat i que encara tenien esperances que el cos trobat no fos el de Blanca. Segons ell, «fins a l'anàlisi forense no es podrà determinar», a causa de l'estat de descomposició en què es trobava. Tot i això, les autoritats van donar per fet que sí que era l'esquiadora desapareguda.

Condol de tothom

El món de l'esport espanyol es va bolcar en mostres de condol per la pèrdua d'un dels referents durant molts anys a l'Estat. Així, el jugador de bàsquet Pau Gasol escrivia a Twitter: «Quina pena més gran. Aquest somriure sempre estarà al nostre record. El meu condol a la família i als amics. Descansa en pau, Blanca».

Per la seva banda, el doble campió del món de Fórmula 1, Fernando Alonso, va lamentar «notícies tan tristes. Llegenda del nostre esport. Fites que seran sempre al nostre record. El meu condol a la família i als amics».

Dues campiones olímpiques, Ruth Beitia i Carolina Marín, també van recordar l'esquiadora. L'exsaltadora d'alçada va escriure: «Te n'has anat massa aviat deixant un gran buit a l'esport espanyol. Gràcies per obrir el camí». La jugadora de bàdminton, per la seva banda, va recordar que «Blanca és i serà una llegenda del nostre esport, sempre». En el seu partit d'aquest vespre a Romania, classificatori per a l'Eurocopa de futbol de l'any que ve, la selecció espanyola també farà un minut de silenci i durà braçalets negres.