El campionat nord-americà de Superbikes, la competició que té de líder el manresà Toni Elías, es decidirà a les dues últimes curses que tindran lloc a Alabama d'aquí a quinze dies, el 21 i 22 d'aquest mes de setembre. Elías, quart en les dues curses que s'han celebrat aquest cap de setmana al circuit de Nova Jersey, porta un total de 333 punts a la general per 317 del seu gran opositor, el pilot de Yamaha, Cameron Beaubier.

En la cursa celebrada ahir va ser Beaubier, segon el dissabte, qui es va imposar i va sumar els 25 punts que obté el vencedor. El segon va ser DJ Beach (20) a una diferència d'1 segon i 4 dècimes. La tercera posició va ser per a un altre pilot de Yamaha, Mathew Scholtz (16), que entrava a 7'' del vencedor. Toni Elías, de l'equip Yoshimura Suzuki, va preferir no arriscar i va sumar 13 punts en entrar quart a meta a més d'11 segons del pilot amb qui es disputa el títol i vigent campió, Cameron Beaubier.

Amb la seva vida professional i personal establerta en els darrers anys als Estats Units, aquesta és la tercera temporada en la qual Toni Elías lluita per aconseguir el títol en el MotoAmerica. El va assolir el 2017 i en la temporada del 2018 es va haver de conformar amb el subcampionat, darrere de Beaubier. El duel d'ambdós torna a protagonitzar l'esprint final del campionat del 2019, que s'ha de resoldre a les dues últimes curses que es correran a Alabama.