La selecció espanyola de bàsquet va aparèixer quan feia més falta. L'equip de Sergio Scariolo va sorprendre la que, per a molts, era la gran favorita per guanyar el Mundial, una Sèrbia que va naufragar davant d'un conjunt que, tot i absències importants com les de Pau Gasol, Ibaka, Mirotic o Sergio Rodríguez, va voler demostrar que ha estat el millor equip europeu de la darrera dècada i mitja. Ahir,el tècnic de Brescia va superar de totes totes Sasha Djordjevic, li va preparar mil i un paranys en defensa i, malgrat l'11-20 inicial, va ser molt superior.

Així, en un gran segon quart, tancat amb un parcial de 32-17, Espanya va posar la por al cos a un conjunt balcànic que va perdre els papers fins al punt que la seva gran estrella, Nikola Jokic, va ser desqualificat després del descans. Per la banda espanyola, gran partit coral, amb la direcció de Ricky Rubio i el marcatge de Víctor Claver sobre un desaparegut Bjelica.

Amb aquest triomf, Espanya jugarà els quarts de final contra Polònia, que ahir va caure amb claredat davant d'Argentina per 65-91. Els sud-americans es veuran les cares amb els serbis en els quarts de final. Amb el triomf d'ahir, a més, Espanya s'assegura no trobar-se ni amb argentins, ni amb serbis ni, sobretot, amb nord-americans fins a una hipotètica final, la qual cosa li pot facilitar el segon objectiu del torneig, el d'obtenir un dels dos bitllets olímpics que hi ha per a seleccions europees. El partit contra Polònia serà demà, a les tres de la tarda, a Xangai.