A la selecció espanyola de futbol només li falten quatre punts per assegurar de manera matemàtica la seva presència a la propera Eurocopa. I tindrà quatre partits per aconseguir-los entre el mes que ve i novembre. Ahir, l'equip de Robert Moreno va fer bo el pronòstic, tot i que només va poder completar la golejada contra les illes Fèroe (4-0) en el temps de descompte i, a més, es va aprofitar de l'empat (1-1) entre Suècia i Noruega per ampliar la distància sobre el segon classificat, que són els suecs. Els dos primers passen a la fase final del torneig. L'avantatge, però, s'ha de mirar sobre el tercer, que és Romania, que ahir va patir per guanyar Malta (1-0) i ara queda a vuit punts, amb dotze per jugar.

A Gijón, el combinat espanyol va jugar a mig gas i es va avançar a la primera part amb una acció d'Oyarzabal que va completar Rodrigo. El mateix jugador del València va anotar el segon gol, ja a la segona part. A més, De Gea va salvar un mà a mà amb un jugador nòrdic i, en el descompte, Paco Alcácer va anotar dues vegades i va completar el 4-0 fent d'oportunista, com és habitual.

En els altres partits, Suècia va salvar un punt contra Noruega, que s'havia avançat amb un gol de Johansen a la primera part i va veure com Forsberg empatava a la segona. En l'altre partit, Puscas va evitar el ridícul romanès davant de Malta. Els dos propers partits d'Espanya són a Noruega i Suècia, amb la qual cosa podria enllestir la classificació.

Itàlia també hi és a prop

Un altre que també ho té tot a punt per classificar-se és el conjunt italià. Ahir va derrotar el segon del grup, la sorprenent Finlàndia (1-2). Immobile va avançar els azzurri, va empatar Pukki, però Jorginho, de penal, va fer vèncer l'equip transalpí. Els finlandesos es mantenen segons però ja tenen a prop Armènia que, conduïda per Henrik Mkhitaryan, va derrotar Bòsnia i Hercegovina per un concloent 4-2. Ara els armenis són tercers, a tres punts dels finlandesos. Totes dues seleccions lluiten per competir en la seva primera gran cita. Bòsnia és a cinc punts de Finlàndia i Grècia, ensorrada a set punts, ahir va fer el ridícul empatant a casa amb Liechtenstein a un gol.

Finalment, al grup D, Suïssa va apallissar per 4-0 Gibraltar i va aprofitar l'empat de Dinamarca (0-0) a Geòrgia per situar-se a un punt dels danesos (9 a 8), que són segons, amb un partit menys. El líder és Irlanda, que ahir va descansar, amb 11 punts i els mateixos partits que Dinamarca.