Sepp Kuss (Jumbo-Visma) va guanyar ahir la quinzena etapa de la Vuelta, de 154 quilòmetres amb inici a Tineo (Astúries) i final al Santuari de l'Acebo, situat a la localitat asturiana de Cangas de Narcea. Després de l'exigent etapa de muntanya, el seu company d'equip Primoz Roglic va aconseguir mantenir el lideratge de la prova. El seu màxim perseguidor ara mateix és Alejandro Valverde (Movistar), que va entrar al mateix temps que l'eslovè i van agafar avantatge amb la resta de rivals.

Kuss va arribar a meta amb un temps de 4:19:04 davant del portuguès Ruben Guerreiro (Katusha) a 39 segons i el britànic Tao Geoghegan Hart (Ineos). Valverde va sorprendre a tothom atacant a només sis quilòmetres per arribar a meta i només el líder de la gran volta, Roglic, va ser capaç de seguir-lo i arribar junts a meta.

Avui, nova etapa clau

Avui es disputarà la setzena etapa de la Vuelta amb inici a Pravia (Astúries) i final a Alto de la Cubilla, també situat en el principat asturià. L'etapa tindrà un total de 144,4 quilòmetres de distància i tindrà dos ports de muntanya.

Serà una de les més importants de la Vuelta i s'espera que els principals escaladors de la gran volta demostrin tot el seu potencial en aquesta prova just abans del dia de descans de demà a la ciutat de Burgos. Roglic pot donar el cop definitiu a aquesta edició i guanyar per primera vegada una de les tres grans voltes i Valverde s'aferra a una última esperança.