El Barça es va classificar anit per a la final de la 40a Lliga Catalana de bàsquet en derrotar per 85-87 el Joventut, l'amfitrió del torneig. Els blaugrana lluitaran demà, a partir de les 12 del migdia, davant de l'Andorra pel títol. Es tracta de la revenja de l'edició passada, en la qual el MoraBanc va assolir la victòria en la final, a Lleida.

Aquesta segona semifinal va ser molt diferent a la que havien jugat una estona abans el Baxi i el MoraBanc. L'anotació i el ritme de joc de verd-i-negres i blaugrana van ser molt més alts i es va veure un gran espectacle. AmbMirotic encertat, semblava que eren els de Pesic els que prenien la iniciativa, però la Penya no es despenjava i va arribar al descans perdent per tan sols quatre punts (46-50).

En el tercer quart, el conjunt de Badalona va capgirar el marcador amb un festival ofensiu, en anotar 30 punts, i va deixar un encara molt incert 76-71 com a resultat.

En el darrer quart, durant tres minuts cap equip no va anotar i va ser el Joventut qui va col·locar un 80-75, gràcies a Prepelic, que semblava acostar la Penya cap a la final. Però amb Mirotic, Brandon Davies i un triple de Kuric (80-83), el Barça va reaccionar. López Arostegui va empatar (85-85) i, a tres segons per al final, una cistella de dos de Kuric va decidir.