El pilot monegasc Charles Leclerc va tornar a guanyar en el Gran Premi d'Itàlia, que es disputa al circuit de Monza, per segona vegada consecutiva, repetint la gesta que ja va viure a Bèlgica, quan es va convertir en el tercer pilot més jove en aconseguir una victòria al Mundial de Fórmula 1.

El podi el van completar Lewis Hamilton i Valteri Bottas i Carlos Sainz va abandonar per la mala col·locació d'una roda quan se situava 6è en la classificació de la cursa. Leclerc va estar molta estona mantenint la distància amb els Mercedes, fins que va arribar la primera aturada, aprofitada per Lewis Hamilton per apropar-se a la roda del pilot de Ferrari. Va intentar avançar-lo sense èxit i es va quedar sense pneumàtics, cosa que va aprofitar el seu company d'equip, Bottas, per superar-lo, ja que havia realitzat l'aturada després del pilot britànic.

Sebastian Vettel és sancionat

El cap de setmana del pilot alemany va ser per oblidar. Superat completament pel seu jove company d'equip en la cursa i en la general, on ja és cinquè i, a més, amb un mal Gran Premi d'Itàlia on va fer una virolla i posteriorment seria sancionat per tornar a pista de forma imprudent i que va provocar que Lance Stroll també fes una virolla. Els comissaris van sancionar-lo amb una aturada de 10 segons que el condemnava a les posicions finals de la classificació.

Els Renault van acabar un bon cap de setmana a Monza, amb unes excel·lents quarta i cinquena posició per a Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg respectivament.

Max Verstappen no va tenir el millor dia ahir i va ser 8è, i va mantenir la tercera posició en la classificació general però amb Leclerc a només tres punts d'ell.