La selecció espanyola de bàsquet va tornar a les semifinals d'un Mundial tretze anys després de l'últim cop, quan va guanyar el títol a Japó, i 37 després del primer, quan va ser quarta a Colòmbia. Ahir va fer bo el seu paper de favorita, el que li havia quedat diumenge després de derrotar Sèrbia en el duel clau per no anar per la banda incòmoda del quadre.

Aquest triomf, afegit al d'Argentina contra Sèrbia, provoca també que els espanyols tinguin molt a prop els Jocs Olímpics. El Mundial atorga dues places per als conjunts europeus i, per tal que Espanya no estigués encara classificada avui, França hauria de vèncer els Estats Units i la República Txeca fer el mateix amb Austràlia, una combinació que és altament improbable.

Més patiment

Contràriament al duel contra Sèrbia, ahir Espanya va haver de patir, sobretot quan un bàsquet de Waczynski va situar el 76-72 a falta de poc més de cinc minuts per al final. En aquell moment, Espanya va apagar les alarmes defensant més i amb un parcial de 9-0 cimentat en dos triples de Ricky Rubio, novament el millor amb 19 punts i 9 assistències. Pel que fa a Polònia, el jugador del Betis AJ Slaughter li va permetre mantenir-se en vida 35 minuts, des que va claudicar. A més, Rubio es va convertir ahir en el jugador que més assistències ha repartit en la història dels mundials, darrere de l'argentí Pablo Prigioni.

Abans, havien estat Rudy Fernández, autor de cinc triples sense errada, i Willy Hernangómez els qui havien mantingut dret l'equip estatal, que es va escapar de deu punts al minut 15 i que va ampliar l'avantatge a 23, després. La fe d'Slaughter i Waczynski van fer pensar en la sorpresa, però Ricky Rubio no ho va permetre.

Ja pensen en l'or

Precisament, el base del Masnou va afirmar, després del duel, que «som aquí per endur-nos l'or, tot i que hi haurà dies millors i pitjors. Ara és qüestió de petits detalls i d'una sort que també cal buscar-se». Va recordar que «soc d'una generació que no va tastar l'or mundial, però sí l'europeu i les medalles olímpiques. Encara no ha passat res gran, i perquè ho sigui, s'ha de guanyar».

Per la seva banda, Scariolo va destacar que «Polònia ha donat molta guerra», però també va afegir que «hem sabut superar les limitacions sent un equip».