Després d'una fase de grups en què la selecció espanyola va trontollar, semblava molt improbable que el conjunt de Sergio Scariolo arribés a les semifinals del Mundial del 2019. Però ja és una realitat, després d'una gran segona fase de grups i d'un bon partit als quarts contra Polònia (90-78).

El darrer obstacle serà el més difícil. Un dels grans favorits a conquerir aquest campionat després del fracàs dels Estats Units de Popovich. Austràlia té un conjunt molt sòlid, amb un perillós Patty Mills, base dels San Antonio Spurs. També tenen un gran cartell de jugadors NBA, amb talents com Andrew Bogut, Dellavedova, Baynes i, sobretot, Joe Ingles, exjugador del Barça.

No obstant això, el combinat estatal té un molt bon historial amb Austràlia, ja que només ha perdut 2 dels 9 enfrontaments oficials entre ambdós. L'última vegada va ser als Jocs Olímpics de Rio, l'any 2016, en la lluita per la medalla de bronze, amb una victòria final molt ajustada d'Espanya (89-88), amb una recuperació clau de Rubio i Claver als últims segons.

La darrera vegada que Austràlia va vèncer el combinat estatal va ser fa gairebé 20 anys a casa seva, en la fase de grups dels Jocs Olímpics de l'any 2000, celebrats a la ciutat de Sydney. Aquest matí (10 hores) serà el desè enfrontament entre els dos equips i Espanya buscarà una nova final mundial.