El base nord-americà Malcom Delaney ha fixat pel Barça amb un contracte d'1+1. El jugador, de 30 anys i 1,91 metres, té experiència a la MBA i a Europa, on va jugar sota les ordres de Svestislav Pesic en la temporada 13-14, al Bayern de Munic. La temporada passada va militar a les files de l'equip xinès del Guangdong Southern Tigers. Delaney arriba per cobrir la baixa de Thomas Heurtel, amb una lesió de llarga durada.

El nou jugador blaugrana es va passar quatre cursos a l'equip de l'Universitat Virginia Tech (2007-11) i l'estiu del 2011 va firmar per l'equip francès de l'Elan Chalon, amb el qual va guanyar la lliga i va anotar 15 punts per partit. En la campanya 2012-13 va jugar per al Budivelnik d'Ucraïna. A més, va ser escollit dins del el cinc ideal de l'Eurocup (16,1 punts) i va arribar a semifinals.

En la temporada 13-14 va ser quan va coincidir amb Svestislav Pesic al Bayern, amb el qual va disputar l'Eurolliga per primera vegada, amb 13,9 punts. També va guanyar la lliga alemanya (BBL) i va ser escollit millor jugador de la competició i de la final. Del 2014 al 2016 va ser al Lokomotiv Kuban rus i en la segona temporada va jugar la Final Four de l'Eurolliga amb un equip en el qual també hi havia Víctor Claver. Va ser escollit en el millor cinc de l'Eurolliga, amb 16,3 punts i 5,5 assistències, com les estadístiques destacades.

L'estiu del 2016, Delaney es va comprometre per dos anys amb els Atlanta Hakws de l'NBA i hi va jugar 127 partits amb mitjana de 18 minuts i 5,7 punts. L'última campanya l'ha passat al conjunt dels Guangdong Southern Tigers de la Xina, amb el qual ha jugat 37 partits. Les seves mitjanes al país oriental van ser de 19,4 punts, 6,1 rebots i 5,7 assistències.

El Barça, després d'aconseguir la Lliga Catalana davant l'Andor-ra, jugarà un partit amisós, dissabte, a la pista de l'Obradoiro.