Les bicicletes d'abans del 1987 (quan es va canviar el funcionament dels frens i els materials amb els que eren fetes) tenen el seu públic, cada cop més ampli. Així es va poder comprovar ahir en la Retrobada Ciclista de Berga que, organitzada pel Club Esquí Berguedà, va comptar amb una participació d'uns 120 corredors de la comarca, però també vinguts d'altres punts de la geografia catalana.

Durant tot el dia es van fer activitats relacionades amb el la bicicleta clàssica. Al matí es va dur a terme la prova central, una marxa no competitiva d'uns 40 km amb sortida de Berga cap a Cal Rosal, Greugés, Casserres (esmorzar), Espunyola i Avià i arribada de nou a Berga. Aquesta sortida cicloturista no va tenir cap incidència ressenyable, més enllà d'alguns entrebancs, lògics d'altre banda, en forma de punxades en algunes rodes de les bicicletes clàssiques.

A la tarda, al carrer major va tenir lloc una fira amb exposicions., parades, exhibicions i animació. Ja al vespre, per tancar a jornada, estava prevista una cursa per eliminatòries pels carrers de Berga, igualment amb la participació de les bicicletes clàssiques, anomenada Portal Attack!.

La intenció del CE Berguedà és donar continuïtat a aquesta prova que no es feia des del 2016.