La celebració de la reeixida primera edició de la cursa gatejant per a nadons de com a màxim un any; l'augment exponencial de la participació en la cursa de 5 km, que ha ultrapassat el centenar de participants, i la creixent acceptació de les curses per a infants, han estat els fets més remarcables de la 31a edició del Cros de l'Ametlla de Merola, que aquest matí ha aplegat 379 corredors a la colònia tèxtil puig-regenca.

La cursa de nadons de l'Ametlla de Merola

La cursa de nadons de l'Ametlla de Merola

L'aragonès resident a Lleida Víctor Puyuelo (CA Oroel) i la santjoanenca Meritxell Soler (Avinent CA Manresa) van ser els guanyadors en la cursa de 10 km. Puyuelo va mantenir una dura pugna amb el barceloní establert a Navarcles Pol Guillén (Avinent CA Manresa), fins que un canvi de ritme de Puyuelo uns centenars de metres abans de la línia d'arribada li va reportar el triomf, amb un temps de 32' i 27''. Pol Guillén va travessar la meta set segons després. El tercer graó del podi va ser per al guanyador de l'any passat, Youssef Taoussi (FC Barcelona), amb un registre de 32' i 49''. Meritxell Soler no va tenir oposició en la cursa femenina. L'absència de la baganesa Núria Cascante va propiciar un còmode triomf de la santjoanenca (40' i 15''), és a dir, amb 1' i 27'' d'avantatge sobre la segona classificada Sílvia Segura (41' i 42''). Elisabet Martín (Fisiologic.com) va ser tercera (42' i 59'').

La concorreguda cursa de 5 km va reportar el triomf a Sergi Ariaca i Mireia Mauri. Ariaca (Sud-amèrica.cat) es va imposar en la classificació masculina amb un temps de 17' i 56''. El guanyador va necessitar 44 segons menys que Yassine Ezzaydouny (Cornellà Atlètic), segon classificat (18' i 40''). Va completar el podi Ramon Noguera (18' i 56''). Pel que fa a les fèmines, Mireia Mauri (23' i 12'') va vèncer amb certa comoditat, doncs va avantatjar en quasi mig minut la segona atleta en travessar la línia d'arribada, Assumpta Vilà (23' i 41''). Ariadna García va ser tercera, amb un registre de 24' i 02''.

La inscripció a darrera hora de dos nadons més, va propiciar que s'estrenés l'esperada cursa de 4,2195 m per als més joves aprenents d'esportista. Nil Calmet va sorprendre els seus oponents exhibint una insaciable voracitat competitiva i es va imposar amb claredat amb un gateig ràpid i felí. Esperonats pel nombrós públic, Carla Serra i Aday Tomasa també van completar el recorregut. Serra va va ser segona i Tomasa va completar el podi.