El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) té a tocar un nou Campionat del Món de MotoGP, la màxima categoria del motociclisme. Ahir va aconseguir la setena victòria de la temporada, al Gran Premi de San Marino, disputat al Circuit de Misano. El de Cervera va superar en un duel individual el francès Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), que va disputar un magnífic gran premi, però finalment es va haver de conformar amb el segon lloc de la cursa després de ser avançat en l'última volta.

Márquez va fer ahir un pas de gegant cap al títol final, ja que ara mateix el seu màxim perseguidor, Andrea Dovizioso, es troba a una important distància de 93 punts respecte al cerverí.

El podi el va completar el pilot català de Yamaha Maverick Viñales, que va perdre l'oportunitat de sumar una nova victòria després d'aconseguir la pole position. La seva sortida va ser bona, però només va poder ser el líder de la cursa durant les tres primeres voltes.

Àlex Rins, guanyador de l'última cursa, al Gran Premi de la Gran Bretanya, a Silverstone, va caure a la volta 16, va haver d'abandonar la cursa i va veure com Danilo Petrucci (Ducati) el superava en la classificació general tot i obtenir només el 10è lloc.

Perilla el liderat d'Àlex Márquez

Si un dels germans té cada vegada més a prop ser campió del món de MotoGP un altre cop, a Àlex Márquez se li torna a complicar després de la segona victòria consecutiva d'Augusto Fernández.

El pilot madrileny va aconseguir la primera posició en la cursa de Moto2 després d'estar a punt de tocar-se amb Di Giannantonio quan va tornar a la pista des de fora dels límits, fet que no va suposar-li cap sanció. Fernández està a 26 punts d'Àlex Márquez. A Moto3 va guanyar Tatsuki Suzuki.