La Salomon Ultra Pirineu, que se celebrarà a l'alt Berguedà entre el 4 i el 6 d'octubre, es calcula que tindrà un impacte al territori de 6 milions d'euros. Bagà serà el gran epicentre de totes les curses, que, en total, rebran 4.000 corredors de 50 països diferents. La Salomon Ultra Pirineu tindrà encara més repercussió mediàtica gràcies a la retransmissió en directe per TV3. Les sis proves del programa són l'Ultra Pirineu, la Sky Pirineu, la Trail Pirineu, la Mitja Pirineu, la Nit Pirineu i la Pirineu XS.

El Consell Comarcal i l'Agència

de Desenvolupament del Berguedà donen el seu suport decidit a la cita més rellevant de les curses de muntanya a casa nostra. Ahir es va fer la roda de premsa, a la qual van assistir Josep Lara (president del Consell Comarcal del Berguedà), David Prieto (director de l'Ultra Pirineu) Abel Garcia (conseller d'Esports del Consell Comarcal), Lluís Vall (president de l'Agència de Desenvolupament) i Joan Oña, alcalde de Bagà. La presentació es va fer al Palau dels Barons de Pinós, al nucli antic de Bagà.

La Salomon Ultra Pirineu es manté en la línia de produir el menor impacte ecològic possible. Per això, es farà recollida selectiva als avituallaments, una reducció progressiva d'ús de plàstics d'un sol ús i s'incorporarà el material reciclable i biodegradable.

Busos per a la mobilitat

El Consell Comarcal ha anunciat que posarà a disposició dels cor-redors i els acompanyants 3 línies de bus que uniran Bagà amb diversos punts.

La primera línia enllaçarà Bagà amb la Molina, on es podrà agafar el telecadira fins a dalt del refugi Niu de l'Àliga. També hi haurà una línia que enllaçarà amb Bellver i Martinet, i una darrera que unirà Bagà amb Saldes i Gósol.

L'objectiu és que es facin els desplaçaments sense necessitat d'agafar els cotxes particulars. Per viatjar amb els busos s'hauran de comprar els tiquets, al preu de 5 euros per anar i tornar, a l'estand del Berguedà, a Bagà, el dijous 3 i/o el divendres 4 d'octubre.