Aquest diumenge Igualada serà seu de la darrera prova de la Copa Catalana Biking Point de BTT, el segon circuit internacional amb més punts UCI del món. La cursa, a més, servirà per decidir qui és el guanyador del campionat i tindrà com a al·licients la presència d'uns bikers de talla mundial com és el cas de grans ciclistes com Hugo Drechou, Sergio Mantecón o bé Jofre Cullell, que s'ha de disputar el títol amb Cristofer Bosque; el de Puig-reig que disposa d'un petit avantatge que espera poder fer valer per proclamar-se campió. En la prova femenina, en canvi, Meritxell Figueras ja es va poder assegurar el títol de la Copa arran dels resultats aconseguits al final en la penúltima cursa que es va fer a l'estació de Vallnord.

Els horaris previstos pel que fa a la prova igualadina tenen les 9 del matí com a inici de les proves de cadets, júniors i màsters. Serà a les 10.40 hores quan es donarà la sortida a la cursa d'elit de dones i a les 12.30 serà el moment per als bikes d'elit masculins.

El lliurament de premis serà a les 14 hores. Aquesta prestigiosa cursa de bicicleta de muntanya de diumenge s'afegeix al seguit de competicions esportives que en aquest 2019 han tingut Igualada com a seu amb motiu de ser Ciutat Europea de l'Esport.

La regidora de Promoció de la Ciutat i Esports, Rosa M. Plassa, destaca que «aquesta cursa es fa en una zona que és emblemàtica, amb un circuit de 6 quilòmetres dissenyat a tocar pràcticament del recorregut de l'Anella Verda, que precisament està pensada perquè

s'hi pugui passejar i fer esport».