I per fi el va obtenir. Després de quatre edicions, Leo Messi es va proclamar ahir guanyador del The Best, premi que atorga la FIFA al millor jugador de la temporada 2018-19. El capità del Barça va sumar un nou títol individual i l'inclou a les 5 consecucions de la Pilota d'Or, el que més vegades ho ha aconseguit juntament amb el seu gran rival esportiu: Cristiano Ronaldo, que no va ser a la gala.

Messi va aprofitar l'entrega per donar les gràcies a totes les persones que van considerar que ell mereixia ser premiat com a millor jugador del món però va remarcar, de nou, que els trofeus individuals per a ell «són els secundaris» i que els principals són els col·lectius.

Tot i així, va assegurar que era un dia molt especial per a ell, ja que va viatjar fins a Milà acompanyat de la seva família. Virgil van Dijk no va poder guanyar el The Best tot i ser el principal favorit pel triomf a la Champions, però el van escollir en l'onze de l'any.

La cerimònia va començar amb el mític Nessun Dorma de Turandot i de seguida van aparèixer en escena al teatre de la Scala de Milà els presentadors de la gala: el llegendari futbolista neerlandès Ruud Gullit i la periodista italiana Ilaria d'Amico. El primer premi que van entregar va ser el Puskas, que s'atorga al jugador que ha anotat el millor gol de la temporada. Leo Messi estava nominat pel seu golàs contra el Betis, però la victòria va ser per a un jove futbolista hongarès de 18 anys: Daniel Zsori, que va marcar una xilena executada a la perfecció amb la cama esquerra, sent un futbolista dretà. La va marcar amb el Debrecen i va donar la victòria al seu equip contra el líder del seu campionat, el Ferencvaros.

Gran nit per a Jürgen Klopp

Seguidament es va entregar el premi al millor entrenador en categoria masculina: Jürgen Klopp. El tècnic del Liverpool va fer una temporada històrica amb la victòria a la Lliga de Campions i amb la lluita amb el Manchester City a la lliga anglesa. Alisson, del Liverpool, va ser premiat com a millor porter de l'any, en part també per la seva actuació en la Copa Amèrica amb Brasil. En l'onze de gala, a part d'Alisson, Van Dijk, Cristiano i Messi, van ser premiats De Ligt, Sergio Ramos, Marcelo, Modric, Hazard, De Jong i Mbappé. La millor jugadora de l'any va ser la nord-americana Megan Rapinoe, guanyadora del Mundial.