Solsona ha estat seu d'una de les proves del Trofeu Federació en el qual han pres part uns vuitanta patinadors. El pavelló solsoní ha estat el darrer pas d'un campionat que ha tingut fases anteriors en altres localitats de la província, com Lleida, Mollerussa i la Seu d'Urgell .

El Trofeu Ciutat de Solsona va tenir una participació de patinadors ben àmplia en totes les categories del programa, que van ser benjamins, alevins, infantils, cadets, juvenils i júniors. Van ser a la competició 4 patinadores del Solsona Patí Club, i dues d'elles debutaven a categoria nacional.

En el grup infantil van sortir a la pista les patinadores del Solsona PC Ares Navarro i Marina Albets. L'Ares va fer uns bons discs, amb velocitat i poquíssimes errades, la qual cosa li va permetre aconseguir el bronze de la categoria. D'altra banda, la Marina debutava en la categoria nacional i ho va fer tot estrenant coreografies d'un bon nivell. Va defensar-les amb molta elegància amb la seva actuació i va aconseguir finalitzar la prova en la 21a posició.

D'altra banda, cal destacar que Núria Navarro va competir en categoria cadet. Després de fer una errada en el disc curt que la situava en el sisè lloc provisional, va sortir a pista executant un programa llarg gairebé perfecte i va remuntar fins al tercer lloc final.

I, en la categoria júnior, Berta Carrasco s'estrenava en aquest nivell i va fer un bon disc curt en la seva primera sortida a la pista. La patinadora aconseguia acabar en una setena posició després d'executar per primer cop el seu programa llarg, el qual dura més de quatre minuts i mig i requereix d'una forma física excepcional que Carrasco va demostrar.